Euroliga 2009-2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
EL: Olimpijakos - Partizan (20h)

3290621114b4ceef20b995598285045_big.jpg

KK Partizan
Košarkaši Partizana gostuju u sredu od 20 časova grčkom Olimpijakosu u poslednjem šestom kolu grupe B Evrolige.

„Crno-beli“ su prošle srede velikom pobedom nad Lijetuvos Ritasom četvrtu godinu zaredom obezbedili plasman u Top 16 fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Poslednje kolo odlučiće o konačnom poretku, ali i poslednjem učesniku naredne faze Evrolige iz grupe B.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da su „crno-beli“ plasmanom u drugi krug Evrolige, kolo pre kraja prve faze, ostvarili veliki uspeh. Sa druge strane, Grci obećavaju da će umeč sa šampionom Srbije ući maksimalno motivisani iako su obezbedili prvo mesto u grupi.

Partizan se trenutno nalazi na trećem mestu u grupi B sa skorom od pet pobeda i četiri poraza, Unikaha je druga sa šest trijumfa i tri neuspeha. Ekipa iz Malage gostuje u poslednjem kolu Lijetuvos Ritasu koji mora da pobedi ukoliko želi u Top 16. Turski Efes Pislen takođe ima šanse za prolaz, ali mora da čeka ishod utakmice u Viljnusu.

Grupa B, sreda, 20.00
Orlean - Efes Pilsen
Lijetuvos Ritas - Unikaha
Olimpijakos - Partizan

Olimpijakos 7-2, Unikaha 6-3, Partizan 5-4, Lijetuvos Ritas 4-5, Efes Pilsen 3-6, Orlean 2-7

Grupa D, sreda 20.30
Aseko Prokom - Himki
Armani Džins Milano - Real Madrid
EVE Baskets - Panatinaikos

Real Madrid 7-2, Panatinaikos 7-2, Himki 6-3, Armani Džins 3-6, Prokom 3-6, EVE Baskets 1-8

Grupa A, četvrtak
Cibona - Asvel Basket
Fenerbahče - Žalgiris
Regal Barselona - Montepaski Sijena

Barselona 9-0, Montepaski 8-1, Asvel Basket 3-6, Fenerbahče 3-6, Cibona 2-7, Žalgiris 2-7

Grupa C, četvrtak
CSKA Moskva - Kaha Laboral
Lotomatika - Union Olimpija
Marusi - Makabi Elektra

Kaha Laboral 7-2, CSKA Moskva 7-2, Makabi Elektra 6-3, Marusi 3-6, Lotomatika Roma 3-6, Union Olimpija 1-8
 

ATI

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
221
TOP16

Sastav grupa:

E: Regal Barselona (Španija), Panatinaikos (Grčka), Partizan Beograd (Srbija), Marusi Atina (Grčka)

F: Real Madrid (Španija), Montepaski Sijena (Italija), Makabi Tel-Aviv (Izrael), Efes Pilsen (Turska)

G: CSKA Moskva (Rusija), Unikaha Malaga (Španija), Žalgiris Kaunas (Litvanija), Aseko Prokom (Poljska)

H: Olimpijakos (Grčka), Kaha Laboral (Španija), Himki Moskovska regija (Rusija), Cibona Zagreb (Hrvatska)

Nagradno pitanje: Ko ove godine ne ide na Final four, Barsa ili Pao???
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
ahahaahha dobro ti je pitanje to.............. :D
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
EL Top 16: Partizan ponovo "iznenadio" PAO!

00019648.jpg
Košarkaši Partizana su priredili još jedno iznenađenje u Evroligi, ali samo ako ne pratite crno bele u poslednjoj deceniji! Srpski šampion slavio je na gostovanju u Atini u okviru Top 16 faze nad aktuelnim klupskim šampionom Evrope, ekipom Panatinaikosa rezultatom 64:59 i napravio veliki korak ka plasmanu u osminu finala elitnog takmičenja. Partizan je igrao bez svog prvog igrača ove sezone, Aleksa Marića, a na vrelom terenu u OAKA areni teško bi se snašli i NBA timovi, ali crno beli su još jednom obradovali svoje navijače, odigrali iznad svojih mogućnosti i odneli bodove u Beograd!
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Jes da navijam za Zvezdu ali ovakva igra i ovakva pobeda protiv sampiona evrolige je za svaku pohvalu.Svaka cast!
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Marusi zaustavio Partizan

12227_marupart101-afp-aris-messinis_ff.jpg


Košarkaši Partizana doživeli su u Atini prvi poraz u Top 16 fazi Evrolige izgubivši od Marusija sa 57:49. Ekipa koja je u prethodnih sedam dana savladala i Panatinaikos i, u domaćem prvenstvu, Olimpijakos, uspela je da nadigra srpskog prvaka kome od pomoći nije bila ni potpuna dominacija u skokovima. Ipak, stekao se utisak da bi kroz dve nedelje u Pioniru epilog mogao da bude sasvim drugačiji, tim pre što su crno-beli ovoga puta imali velike padove u igri, netipične za njihove dosadašnje nastupe u elitnom evropskom klupskom nadmetanju.


Najjače oružje domaćih, dobra odbrana, omogućila je izabranicima trenera Jorgosa Barcokasa da već na samom početku steknu osetnu prednost. Posle početnih poena Vraneša grčki tim je serijom 11:0 ne samo preuzeo inicijativu, već učinio goste iz Beograda prilično nervoznim.




Kada su lošu organizaciju napada nasledili i promašaji zicera, strateg srpskog prvaka počeo je da menja startnu postavu koja se nije proslavila, ali se zbivanja na parketu nisu promenila kao što je Vujošević to priželjkivao. Čitavih sedam minuta gosti nisu uspeli da postignu koš, a kada su to končano učinili i to sa linije slobodnih bacanja semafor je već pokazivao velikih 13:2 u korist Marusija.





Uz samo jedan pogodak od devet pokušaja za dva poena, crno-beli su na prvi predah otišli sa podnošljivim deficitom od 20:7, podnošljivim kada se uzme u obzir primetno odsustvo koncentracije u situacijama koje je šampion Srbije i NLB lige ove sezone lako rešavao u svoju korist. Da razlika ne bude veća pobrinula se borbenost gostujućih košarkaša koji su nedostatak sreće pri šutu nadoknađivali ofanzivnim skokovima. Ipak, američki centar Homen je na drugom delu terena lako izlazio na kraj sa svojim čuvarima, a kako su njegovi sunarodnici Bili Kiz i Džejmon Lukas bez većih poteškoća probijali prvu liniju odbrane Partizana čak i kada je počela druga deonica postalo je jasno da će mnogo toga morati da se menja u igri crno-belih ne bi li se rezultatski zaostatak smanjio.



To, međutim, nije bio lak atinski zadatak, naročito kada se uzme u obzir da posle sedmominutnog košgeterskog zatišja iz prve četvrtine Partizan u drugoj nije postigao poene puna četiri i po minuta. Sa deficitom od 22:7 i svega tri pogotka od 24 upućena šuta, crno-beli su na rivala krenuli – njegovim oružjem. Odlično uigrana zonska odbrana počela je da zadaje probleme Barcokasovim igračima, pa je serija od 11 uzastopnih poena praćena novim skokovima u napadu omogućila gostima da se vrate u život.



Posle 22:18 na poluvremenu, crno-beli su u drugi deo meča ušli osokljeni činjenicom da od 12. minuta domaćinu nisu dozvolili da postignu niti jedan jedini poen, a pritom su uspeli da nametnu svoj stil igre iako su od 13 pokušaja da postignu trojku samo jednom u toj nameri i uspeli. Ipak, nakon prilaska na svega dva poena zaostatka, dve trojke bivšeg Partizanovog košarkaša Stevana Nađfeija Marusiju su zaustavile nalet gostiju, a domaćin je počeo da dolazi do daha.

Rasplamsala se igra od sredine treće deonice, a oba tima su konačno namestila „nišanske sprave“. Sa jedne strane precizni šutevi Lukasa i Pelekanosa, sa druge Mekejlebovi prodori i dominacija Veselog i Vraneša u oba reketa, doneli su daleko sadržajniju predstavu od dotadašnje, ali i sve veću neizvesnost.



Ipak, ofanzivne greške Partizana na početku četvrtog perioda meča skupo su koštale ekipu trenera Duška Vujoševića. Dozvolivši Marusiju da serijom 8:1 povede sa 52:41 crno-beli su se našli u nezavidnoj situaciji uoči završnih pet minuta, a „jurnjavu“ za rezultatom otežavali su sve sigurniji napadi Barcokasovih izabranika. Mudra igra domaćih kada su imali loptu u svom posedu i sve ishitrenija rešenja crno-belih nisu mogli da promene epilog koji se nazirao od početka poslednje četvrtine. Partizan je tako po prvi put poražen u Top 16 fazi, ali je sigurno da ovoga puta nije pokazao sve svoje mogućnosti, što ostavlja nadu da bi kroz dve nedelje izabranici Duška Vujoševića mogli da uzvrate Marusiju.



Ovi rivali sastaće se ponovo i u narednom, četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige a Partizan će u tom meču zakazanom za 25. februar biti domaćin.



Treće kolo Top 16 faze Evrolige, grupa E
OAKA arena, Atina; gledalaca 11.800
Sudije: Ortiz (Španija), Pukl (Slovenija), Lopes (Portugalija)
Marusi – Partizan 57:49 (20:7, 2:11, 22:19,13:12)
Marusi: Kiz 3, Pelekanos 9, Batis 3, Homan 10, Nađfeji 6, Mavroidis 4, Kalates 6, Arigbabu, Kendal, Kajmakoglu 1, Kumpuras, Lukas 15,
Partizan: Roberts 6, Mekejleb 10, Kecman 3, Strahinja Milošević, Rašić 2, Lešić, Mitrović, Božić 6, Veseli 4, Đekić 4, Vraneš 12, Stevan Milošević 2


Evroliga, Top 16, 3. kolo:
Grupa E:
Marusi – Partizan 57:49
Barselona – Panatinaikos 20:45h
Tabela: Partizan i Marusi 2-1, Barselona 1-1, Panatinaikos 0-2
Grupa F:
Makabi – Efes Pilsen 20:00h
Montepaski Sijena – Real Madrid 20:30h
Tabela: Efes Pilsen 1-1, Real Madrid 1-1, Makabi 1-1, Sijena 1-1
Grupa G:
CSKA Moskva – Prokom 84:73
Unikaha – Žalgiris 86:68
Tabela: CSKA 3-0, Prokom 2-1, Unikaha 1-2, Žalgiris 0-3
Grupa H:
Kaha Laboral – Himki 20:30h
Olimpijakos – Cibona 78:75
Tabela: Olimpijakos 3-0, Kaha Laboral 1-1, Himki 1-1, Cibona 0-3
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top