Šta je novo?

Eurasir (Eurasier)

  • Začetnik teme Coiska
  • Datum pokretanja
Coiska

Coiska

Hoyas
LEGEND
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
21.098
Eurasir (Eurasier)
:info:

Ovu rasu je nedavno u Nemackoj stvorio J.Wipfel ukrstanjem muzjaka cau-cau i zenke vucjeg spica.Danas je ustaljena,a zvanicno priznata 1973.godine.
Privlacan,elegantan,veoma cist i ne mnogo bucan,eurasir objedinjuje kvalitete cau-cau i spica.Posto je veoma zivahan,veseo,veran i voli decu,ovaj pas je savrseno prilagodjen za zivot u porodici.

Visina muzjaka je od 52-60cm,a zenke od 48-56cm.Tezina muzjaka je od 25-30kg,a zenki 20-25kg.Eurasirova glava je klinasta,sa blagim stopom.Usi su srednje duzine,nisu mnogo razmaknute i stoje pravo_Oci su crne,ukrasene senkom,pomalo bademastog oblika i blago uvucene.Vilica je jaka ,zubalo je makazasto.
Telo je vise dugacko nego cetvrtasto,sa pravim ledjima i sirokim i dugim sapima.Grudni kos je dubok.Vrat je misicav i dobro uskladjen sa glavom.Udovi su cvrsti i misicavi.Rep pada do skocnog zgloba kada je pas opusten,a kada je uzbudjen,uvijen je na ledjima ili sa strane.Na telu je dlaka gusta i poluduga,nesto kraca je na licu,duza na repu,zadnjim nogama(pantalone) i grlu.Boja dlake moze biti od crvene do zuckastosmedje,sivo-crna ili crna sa svetlijim oznakama(na donjem delu nogu,pantalonama,repu).

 
Top