Šta je novo?

Etno hrana i piće na Beogradskom sajmu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Etno hrana i piće na Beogradskom sajmu[/h]
Tradicionalni proizvodi, počevši od džema, slatka, vurde, sprža, ajvara, suhomesnatih specijaliteta, pirotske peglane kobasice, mleč*nih proizvoda, kozjeg sira, čajne mešavine, sušenog voća, pekarskih proizvoda, vina i rakije biće predstavljeni na Sajmu "Etno hrana i piće" koji će se održati od 27. do 30. novembra.


558607-etno-sajam.jpgNa Sajmu će učestvovati 300 izlagača iz zemlje i inostranstva sa 1.000 različitih proizvoda.Na ovaj način od zaborava se čuvaju stari recepti, karakteristični za pojedine oblasti i regione Srbije, povećava proizvodnja hrane, održavaju i razvijaju seoska domaćinstva.

Sajam je namenjen prvenstveno poslovnim posetiocima - vlasni*ci*ma restorana, trgovinskih radnji, šefovima kuhinja i nabavljačima hotela i trgovinskih lanaca, koji će imati priliku da se upoznaju sa asortimanom, ukusom i cenom specijaliteta koje mogu uvrstiti u sopstvenu ponudu.

Stručnjaci će prenositi svoja znanja iz oblasti brendiranja proizvoda, zaštite imena i geografskog porekla, receptura, uvođenja sistema kvaliteta, pravne zaštite, unapređenja pakovanja i metoda prodaje izlagačima i posetiocima sajma.

Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Priv*red*ne komore Srbije.


Izvor:
24sata.rs
 
Top