Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
24.01.2012
Poruka
2
evo ovako.Imam Netbook Asus Eee PC 4G. Na njemu je bio nekakav linux (nisam siguran koja verzija linuxa) i hteo sam da ga uklonim i podignem win7 ali nakon brisanja, kreiranja i formatiranja particija, nisam mogao da nastavim sa instalacijom win7 zbog nedovoljnog prostora na hdd-u. Zbog toga sam odlucio da batalim win7 i podignem xp lite verziju ali mi tokom instalacije izbaci "blue screen". Kad iskljucim usb stik i ponovo startujem netbook bez usb stika, ispise mi ERROR 17. Da li postoji neko resenje za ovaj problem? Hvala u napred :)
 
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
784
Grub error 17. Moje skromno iskustvo sa Linuxom je pokazalo: kada se dize linux, Grub Loader se po automatizmu stavlja na odvojenu particiju, koja nije u ntfs formatu te je stoga nevidljiva windowsu. Brisanjem sistemske particije, verujem da nisi obrisao tu particiju gde je grub loader pa racunar sve vreme pokusava da podigne Linux koji vise ne postoji.
Pobaj da formatiras kompletan hard disk instalacionom verzijom linuxa u ntfs formatu, pa onda instalacionom verzijom windowsa 7 napravi nove particije, a za sistem ostavi bar 25GB slobodno.
 
Član
Učlanjen(a)
24.01.2012
Poruka
2
u redu, sutra cu da probam to, posto sad nestignem. Javim kako je proslo :)
 
Top