Šta je novo?
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.169
Eros Ramazzotti

3-eros_rammazotti_1.jpg


Eros Ramazzotti je rođen 28. listopada 1963. u Rimu, a mladost je proveo baveći se povremeno glumom i sanjajući o glazbenoj karijeri. 1981. se prijavio na natjecanje glazbenih talenata s pjesmom “Rock 80”, koja mu je kasnije osigurala prvi ugovor s izdavačkom kućom. Nakon selidbe u Milano 1982. godine izlazi njegov prvi singl “Ad un amico”. Dvije godine kasnije ostvaruje se Erosov veliki san nastupom na Sanremo Festivalu s pjesmom “Terra promessa”. Singl je uskoro objavljen u cijeloj Europi i pretvorio je Erosa u svjetsku glazbenu zvijezdu.

1985. Eros ponovno dolazi na Sanremo i završava na šestom mjestu s pjesmom “Una storia importante”. Pjesma se prodala u milijun kopija samo u Francuskoj i postala je novi europski hit. Pjesma je uključena i na njegov debi album “Cuori agitati”. 1986. godine izlazi Erosov drugi album pod nazivom “Nuovi eroi”, a iste godine Eros pobjeđuje na Sanremu s pjesmom “Adesso tu”. Već 1987. godine izlazi njegov treći album u tri godine. Album “In certi momenti” prodan je u tri milijuna kopija, a broj njegovih fanova raste i s izlaskom mini-albuma “Musica č” 1988. godine. Svjetska slava mu je bila zajamčena petim albumom “In ogni senso”, objavljenim 1990. godine u 15 zemalja svijeta. Nakon velike svjetske turneje godinu dana kasnije izlazi dvostruki live album “Eros in concert”. Album “Tutte storie” iz 1993. godine prodan je u 6 milijuna primjeraka i osvaja top liste cijele Europe.

1994. godine Eros potpisuje međunarodni izdavački ugovor s BMG-em, koji mu otvara vrata svjetskih glazbenih tržišta. 1996. godine izlazi album “Dove c’č musica” koji se prodaje u 7 milijuna kopija. Krajem godine Eros postaje po prvi puta otac i sljedećih nekoliko mjeseci ostaje uz svoju obitelj. Jedina pjesma koju objavljuje je “That’s all I need to know”, suradnja s Joe Cockerom. 1997. godine izlazi njegov 'greatest hits' album nazvan “Eros”, na kojem se nalazi i duet s Tinom Turner “Cose della vita – Can’t stop thinking of you”. Nova svjetska turneja donosi i novi live album 1998. godine. Dvije godine kasnije izlazi njegov novi, osmi studijski album “Stilelibero”. Među novim pjesamama se našao i duet sa Cher “Piů che puoi”. Tijekom nove turneje Eros nastupa i u zemljama istočne Europe, a posjećuje i Hrvatsku.
U svojih 20 glazbenih godina Eros Ramazzotti je prodao preko 30 milijuna kopija svojih albuma. U lipnju 2003. izlazi njegov deveti album koji nosi naziv “9”.

Izvor: Gitare.info 
Poslednja izmena od urednika:
Top