Erikson preuzima Severnu Koreju?

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Erikson preuzima Severnu Koreju?
14. oktobar 2009. 13:10

6255463344ad5b1b61e131698896277_big.jpg


Švedski stručnjak Sven Goran Erikson započeo je pregovore sa čelnicima Fudbalskog saveza Severne Koreje oko preuzimanja državnog tima te zemlje.

Prema pisanju medija, Erikson će otputovati u Pjongjang, gde će razgovarati o preuzimanju selekcije Severne Koreje, koja je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Šveđanin namerava da vodi nacionalni tim Severne Koreje do završetka Mundijala, ali bi u tom periodu zadržao i funkciju izvršnog direktora u engleskom Nots Kauntiju.


Bez obzira na činjenicu da je Severna Koreja u kvalifikacijama za predstojeći Mundijal nadmašila timove poput Saudijske Arabije i Irana, selektoru Kim Jong Hunu prebacuje se da forsira staromodan i defanzivan fudbal.

Javnost u toj zemlji smatra da stil igre koji selektor neguje neće biti dovoljno dobar za uspešan nastup u Južnoj Africi, pošto ekipa u proseku postiže manje od jednog gola po meču.

Reprezentacija Severne Koreje učestvovala je samo na SP 1966. godine u Engleskoj, kada je u grupnoj fazi takmičenja uspela da savlada Italiju sa 1:0, posle čega se plasirala u četvrtfinale, gde je poražena od Portugalije 5:3.

Nots Kaunti demantuje

Izvršni direktor engleskog fudbalskog četvrtoligaša Nots Kauntija Piter Trembling negirao je da će Sven Goran Erikson preuzeti reprezentaciju Severne Koreje.

"Fudbalski savez Severne Koreje nije poslao zahtev za pregovore i Erikson ostaje u Nots Kauntiju", navodi se u zvaničnom saopštenju Tremblinga.

Mediji su prethodno preneli da Fudbalski savez Severne Koreje želi što pre da angažuje Eriksona, kako bi dobro pripremio ekipu za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Čelnici Nots Kauntija moraju da angažuju i novog trenera, pošto je početkom nedelje otpušten Ijan Mekparland.

"Sven je potpuno posvećen svom poslu i klubu. Trenutno se trudi da pronađe novog trenera", rekao je Trembling.

Izvor: B92, Tanjug
 
Natrag
Top