EP 2012 - Poljska i Ukrajina

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Česi i Grci idu dalje!

[h=1]Česi i Grci idu dalje!
[/h]B92

Fudbalske reprezentacije Češke i Grčke idu u četvrtfinale, posle dramatičnog raspleta u grupi A.

20251649844fdcfb02156c8547808427_w640.jpg

Česi su u Vroclavu pobedili domaću Poljsku 1:0, golom Jiračeka u 72. minutu. Gol Karagunisa u nadoknadi prvog poluvremena doneo je Grcima minimalni trijumf nad Rusijom.
Tako su Česi sa negativnom gol-razlikom izbili na čelo grupe, dok će Grci sa drugog mesta ići najverovatnije na Nemačku. Rusiju će prvi poraz posle 16 mečeva koštati ranog ispadanja, iako su na osnovu prvih mečeva bili među favoritima.
Češka sa drugim iz grupe B igra u Varšavi 21. juna, a dan kasnije pobednik grupe B u Gdanjsku čeka Grčku.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Trapatoni želi da ostane selektor

[h=1]Trapatoni želi da ostane selektor
[/h] JT

Selektor Irske Đovani Trapatoni izrazio je želju da ostane na toj funkciji i posle Evropskog prvenstva, uprkos ranoj eliminaciji.

7759195224fdd8fbfccf24209559810_w640.jpg

Beta

Irska je u prva dva kola Šampionata ’Starog kontinenta’ doživela poraze od Hrvatske i Španije i pred treću rundu i duel sa Italijom zna se da će se odmah potom vratiti kući.
73-godišnji stručnjak, ipak, veruje da može da preokrene stvari i tim odvede i na Svetsko prvenstvo 2014. godine.
„Mislim da zaslužujem da ostanem. Razlog za to je što smo uspeli da Irsku dovedemo do Evropskog prvenstva prvi put posle 24 godine. Mislim da zbog toga imam pravo da ostanem selektor. Imam entuzijazam, a ponosan sam što sam uspeo da dođem na ovo prvenstvo sa ovim timom i ovim igračima“, rekao je Trapatoni.

Trapatoni, takođe, insistira da tim može ponovo da učini pobedničkim.

„Počećemo od početka sledeće sezone, ali ne možemo sve da promenimo. U Italiji, mi menjamo četvoricu ili petoricu igrača, ali ne ovde. Kada tim izgubi, selektor je taj koji je kriv“, rekao je Trapatoni, „Ali, primili smo gol posle dva i po minuta protiv Hrvatske, i ponovo posle četiri minuta protiv Španije. Tada se sve menja, posebno sistem. Jači tim je već u prednosti, ali u takvim situacijama sve postaje teže. To se nama dva puta desilo. Naši igrači nemaju naviku da igraju prvenstva kao što se ova i, jednostavno, imaju stav kakav nisam do sada video“.

Irska u poslednjem kolu igra protiv Italije u ponedeljak od 20.45, a u to vreme se sastaju i Španija i Hrvatska.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barzalji: Ne pominjite mi više 2:2

[h=1]Barzalji: Ne pominjite mi više 2:2
[/h] Izvor: Tanjug | JT

Italijanski fudbaler Andrea Barzalji oporavio se od povrede i očekuje se da bude u timu protiv Irske, u poslednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva.

1336170784fdda89f6766f038937720_w640.jpg

„Nadam se da ću igrati, ali, odluku će doneti selektor Prandeli“, rekao je Barzalji.
Barzalji zamolio italijanske novinare da mu više ne spominju mogućih 2:2 na meču Španije i Hrvatske, koji bi ’azure’, u slučaju pobede nad Ircima, baš kao i 2004. godine posle remija Švedske i Danske poslao kući.
„Dosta više sa tim. Pravimo veliku grešku koja može da bude kontraproduktivna. Ne zaboravite da mi moramo da odradimo svoij deo posla, da pobedimo Irce, što neće biti nimalo lako. A šta bude u drugom meču ne možemo da utičemo, ali se nadamo da će Španci opravdati status evropskog i svetskog šampiona“, poručio je Barzalji.

Utakmice poslednjeg kola C grupe između Italije i Irske, odnosno Španije i Hrvatske, igraju se u ponedeljak od 20.45.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ćavi: Pobedićemo Hrvate

[h=1]Ćavi: Pobedićemo Hrvate
[/h] Izvor: Tanjug | JT

Španski fudbaler Ćavi Ernandes rekao je da će ’furija’ sigurno pobediti Hrvatsku i omogućiti Italijanima da trijumfom protiv Irske prođu u četvrtfinale.

4157911434fddaebb41f43032059512_w640.jpg

Beta

Ćavi je odbacio bilo kakvu mogućnost nameštaljke, koja se pominje prethodnih dana, s obzirom na to da eventulni remi Španaca i Hrvata rezultatom 2:2 šalje Italijane kući.
„Iskreno, ja ne znam kako se igra na remi, a mislim da to ne zna nijedan moj saigrač. Želimo da pobedom overimo četvrtfinale. Uveren sam i da će Italija pobediti Irsku i pridružiti nam se u nastavku takmičenja“, rekao je Ćavi.

Igru na pobedu najavio je i fudbaler Čelsija Huan Mata.

„Mi smo izolovani u kampu reprezentacije i uopšte nas ne interesuju klakulacije i priče o tih 2:2. Hrvatska ima nekoliko odličnih igrača koje dobro znam iz Premijer lige, ali mi smo bolji i sigurno ćemo ih pobediti“, rekao je Mata.

Utakmice poslednjeg kola C grupe između Španije i Hrvatske, odnosno Italije i Irske, igraju se u ponedeljak od 20.45.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Maradona: Roben je katastrofalan

[h=1]Maradona: Roben je katastrofalan
[/h] JT

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona kritikovao je reprezentativce Holandije, posebno Arjena Robena, zbog igara na Evropskom prvenstvu.

10634671494fddb77db9a1f367078750_w640.jpg

Beta

Holanđanima je potrebna pobeda sa bar dva gola razlike protiv Portugala u poslednjem kolu, u nedelju uveče, da bi imali šanse za prolazak dalje, a Maradona smatra da glavne zvezde moraju da zaigraju mnogo bolje ako žele dobar plasman na šampionatu u Poljskoj i Ukrajini.
„Selektor Van Margvijk je video neverovatan broj promašaja svojih igrača. Van Persi se konačno razigrao na prošloj utakmici, ali prekasno, pošto su, ipak, igrali protiv Nemačke. Roben je posebna priča, pošto je imao više promašaja, nego u finalu Lige šampiona, dok je jedino Snajder pokazao neki kvalitet“, rekao je Maradona.

Holandija je u prvom kolu izgubila od Danske sa 1:0, dok je u drugom kolu poražena sa 2:1 od Nemačke.

„Pred početak Evropskog prvenstva niko nije mogao da predvidi da svetski vicešampioni neće imati nijedan bod posle dva kola. Za njihovo dobro, nadam se da će se Van Marvijk odlučiti za Kajta umesto Afelaja, koji će potom razigravati Van Persija i Robena“, rekao je Maradona.

Duel Holandije i Portugala igra se od 20.45, a u isto vreme sastaju se i Nemačka i Danska.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
“Da prestanemo da budemo gubitnici“

[h=1]“Da prestanemo da budemo gubitnici“
[/h] JT

Golman reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon poručio je medijima u domovini da prestanu da se bave nebitnim stvarima pred utakmicu sa Irskom.

10762354234fdaf6398cce4087979161_w640.jpg

Bufonova reakcija stigla je pošto su se dnevne novine u Italiji više bavile potencijalnom nameštaljkom meča između Hrvatske i Španije i rezultatom 2:2, koji bi ’azure’ poslao kući, nego utakmicom sa Irskom.
„U poslednja dva dana, ljudi su samo pričali o mogućnoj nameštaljki. Samo mi sumnjamo u takve stvari, kao da smo se pretplatili na to. Kao da je isto igrati nerešeno i igrati baš 2:2. Kao da je čuvanje rezultata, koji pogoduje obema ekipama, u poslednjih 20 minuta, isto kao nameštanje utakmice. Kao da su svi ostali krivci i kao da bismo prikrili svoju nesigurnost, uvek tražimo alibi“, rekao je Bufon.

Bufon je potom poručio svojim saigračima da budu potpuno koncentrisani protiv ekipe Đovanija Trapatonija i da ne misle na teorije zavere.

„Treba da se fokusirano samo na sebe i pobedimo. Sve ostalo nije bitno, moramo da prestanemo da mislimo kao gubitnici“, naglasio je Bufon.

Italija i Irska igraju u ponedeljak u 20.45, isto kada i Hrvatska i Španija.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Abidal ipak ne dolazi u Kijev

[h=1]Abidal ipak ne dolazi u Kijev
[/h] JT

Fudbaler Barselone Erik Abidal, ipak, neće moći da prisustvuje duelu Francuske i Švedske u poslednjem kolu grupe D Evropskog prvenstva.

13590845534fddd0a9be66d942067979_w640.jpg

Francuska fudbalska federacija je uputila poziv 32-godišnjem Abidalu, kojem je pre dva meseca transplantirana jetra, ali je on morao da se zahvali, pošto u utorak, kada se utakmica igra, ima zakazanu rutinsku kontrolu kod doktora.
„Abidal je trebalo da nam se pridruži u Ukrajini i provede neko vreme sa nama, ali, nažalost, nije u mogućnosti“, rekao je Johan Kabaj, „Trebalo bi, ipak, da ga vidimo uskoro, nadamo se, ako prođemo u četvrtfinale“.

Pred poslednje kolo u grupi D, Francuska ima isti broj bodova kao Engleska na čelu tabele. U utorak, kada Francuzu budu igrali sa Švedskom, protivnik Engleza biće Ukrajina, od 20.45.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lipi: Svi nameštaju utakmice

[h=1]Lipi: Svi nameštaju utakmice
[/h] Izvor: Tanjug | MJ

Legendarni italijanski fudbalski trener Marćelo Lipi izjavio je da svi nameštaju utakmice i da se plaši kako će Španija i Hrvatska "dogovoriti" rezultat 2:2.

4783600534fddd0aa407a0453612629_w640.jpg

Takav ishod u poslednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva odveo bi i Špance i Hrvate u četvrtfinale, a Azure poslao kući
"Svi samo optužuju nas Italijane kako nameštamo, a verujte mi, to svi rade, pa čak i Španci. Ako meni ne verujete pitajte fudbalere Viljareala, koji su nedavno ispali iz lige jer su Rajo Valjekano i Granada "dogovorili" remi i to u poslednjim minutima", rekao je Lipi.

Selektor Azura na šampionatu sveta u Nemačkoj kada je osvojena titula smatra da je vrlo realno da se Španci i Hrvate dogovore.

"Naravno da će pre meča svi pričati kako idu na pobedu, ali tokom utakmikce vodi se računa samo o ličnim interesima, a činjenica je da 2:2, 3:3 odgovara i jednima i drugima. Bojim se da će se baš tako i završiti", poručio je Lipi.

Utakmice poslednjeg kola C grupe Španija - Hrvatska i Italija - Irska igraju se u ponedeljak od 20.45 sati.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Baloteli propušta Irce?

[h=1]Baloteli propušta Irce?

Napadač fudbalske reprezentacije Italije Mario Baloteli mogao bi da propusti meč sa Irskom u poslednjem kolu grupe B na EP.

18215821844fdb5eff36e4d950573618_w640.jpg

Baloteli je u subotu na treningu "azura“ povredio koleno, pa je njegov nastup u ponedeljak uveče upitan.
Iz Fudbalskog saverza Italije saopštili su da je fudbaler Mančester Sitija pretrpeo lakšu povredu desnog kolena, i da će posle lekarskih pregleda odlučiti da li će se Mario naći na terenu u ponedeljak uveče.
21-godišnji Italijan već je imao problema sa istim kolenom 2010. godine, a tada je zbog operecije dva meseca bio van terena.

Baloteli u prethodne dve utakmice nije opravdao očekivanja, pošto se nije upisao u listu strelaca, a oba puta je izlazio iz igre u drugom poluvremenu. Umesto njega na teren je ulazio veteran italijanske reprezentacije Antonio Di Natale, koji bi se i u ponedeljak mogao naći u startnoj postavi “azura”, zajedno sa imenjakom Kasanom.

Kako bi se plasirala u četvrtfinale, Italiji je u poslednjem kolu takmičenja po grupama potrebna ubedljiva pobeda protiv Iraca, i da se utakmica između Španije i Hrvatske ne završi remijem.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
UEFA kažnjava i Engleze

[h=1]UEFA kažnjava i Engleze

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv engleske Fudbalske asocijacije zbog ponašanja njenih navijača tokom utakmice EP sa Švedskom.

5829541894fdddcc1cf6c5613127701_w300.jpg
UEFA je saopštila da pokušaj upada navijača na teren, na Olimpijskom stadionu u Kijevu, u petak, predstavlja "neprikladno ponašanje".
U saopštenju se navodi da će kontrolno i disciplinsko telo UEFA razmotriti slučaj u sredu, a Engleska će verovatno dobiti manju novčanu kaznu.
Engleska je u utakmici 2. kola EP u grupi D pobedila reprezentaciju Švedske sa3:2.

Navijači su, proslavljajući postignut gol, trčali po stazi oko terena pre nego što su iz zaustavili čuvari.

UEFA je od početka EP, koji se održava u Poljskoj i Ukrajini, zbogd isciplinskih prekršaja kaznila i reprezentacije Rusije, Hrvatske, Nemačke i Portugala.

Natrag