EP 2012 - Poljska i Ukrajina

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Da se ne lažemo, fudbal je najpopularniji sport, uvek bio i biće...može ne znam koliko da razočara naciju ali jednom ,samo jednom da reprezentacija doživi neki uspeh cela zemlja bi bila na nogama, ne bi bilo moguće a ni svrsishodno da se pravi zezanje na nekom platou ili slično. Tako da dokle god je fudbala i reprezentacije biće nade. A Karadžić ne bi bio tu da ima neku pristojnu opoziciju ali i da svaku priliku ne koristi da pozove Dačića koji je i pre 5.oktobra pokazao interesovanje sport.

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Pa morali bi da osvoje u najmanju ruku svetsko prvenstvo kako bi povratili veru naroda. A sto se tice toga da od Karadzica nemamo bolju alternativu, sa tim nikako ne mogu da se slozim. Ne treba traziti resenje medju postojecim opcijama, vec na stvari treba gledati iz drugog ugla, tj. kada reprezentacija ovako zagliba, onda su neophodne korenite promene, neki skroz novi i nekompormitovani ljudi, pravi sportski radnici, koji nece nositi politicke lance DS-a i SPS-a oko nogu. Sem toga, iako nada postoji, deo budzeta namenjen ministarstvu za sport treba proporcionalno deliti po ucinku. Znaci, odbojkasima i vaterpolistima masne premije, a ovnovima falus da duvaju u njega dok ne nauce kako se ostavlja srce na terenu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Tim Srbije vredniji od svih učesnika baraža osim od Portugala

Još jedna strana neuspeha

Tim Srbije vredniji od svih učesnika baraža osim od Portugala

B. O. |

Fudbalska reprezentacija Srbije je doživela debakl u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a cela stvar izgleda još gore kada se ciklus pogleda kroz prizmu novca. "Orlovi" su sedma ekipa po vrednosti u Evropi, ispred su Španija, Nemačka, Engleska, Francuska, Portugal i Italija, a skoro svi timovi koji su se domogli baraža su bar 50-ak miliona "jeftiniji" od Srbije!

182902_mdf55478_f.jpg

Fudbalska reprezentacija Srbije ima tržišnu vrednost od čak 202 miliona evra, a od ekipa koje su stigle do baraža vredniji je samo Portugal - 289,8 miliona evra.

Preostalih sedam ekipa koje će se boriti za mesto na EP su, bar po vrednosti, daleko od Srbije:

• Hrvatska 160,75 miliona evra
  • Turska 150,85 miliona evra
  • Češka 93,9 miliona evra
  • BiH 90,98 miliona evra
  • Irska 82,4 miliona evra
  • Crna Gora 72,8 miliona evra
  • Estonija 10,5 miliona evra

Izvor podataka specijalizovani sajt Das Fußball Portal über die Fußball Bundesliga und Transfergerüchte Forum - - transfermarkt.de.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pa morali bi da osvoje u najmanju ruku svetsko prvenstvo kako bi povratili veru naroda. A sto se tice toga da od Karadzica nemamo bolju alternativu, sa tim nikako ne mogu da se slozim. Ne treba traziti resenje medju postojecim opcijama, vec na stvari treba gledati iz drugog ugla, tj. kada reprezentacija ovako zagliba, onda su neophodne korenite promene, neki skroz novi i nekompormitovani ljudi, pravi sportski radnici, koji nece nositi politicke lance DS-a i SPS-a oko nogu. Sem toga, iako nada postoji, deo budzeta namenjen ministarstvu za sport treba proporcionalno deliti po ucinku. Znaci, odbojkasima i vaterpolistima masne premije, a ovnovima falus da duvaju u njega dok ne nauce kako se ostavlja srce na terenu.

Može i polufinale, za početak :lol:
Ta priča o nekopromitujućim ljudima je bajka. Da bi neko došao do bilo koje značajnije funkcije u savezu za njega neko tj neki moraju da glasaju. Prema tome čitava organizacija je takva, kompromitovana a ono malo nekompromitovanih ljudi koji nešto vrede su odavno digli ruke od borbe koja je u startu osuđena na propast. Klubovi i dalje zavise od sponzora i pomoći države, dokle god je tako imaće kadrove iz vladajućih stranaka. Privatizacija pitanje šta bi donela. Maštanja a nekom ludom Rusu nisu realna jer je ulaganje neisplativo. A to oko državnih para ne bih se složio. Ono što centralna vlast daje otrpilike je proporcionalno uspesima, nisam primetio da se neko posebno žali, govorim o reprezentativnim selekcijama...realnost je takva. Dok su igrači bili u dobroj formi u svojim klubovima i reprezentacija je igrala dobrp, kad je tu stalo, reprezentacija je počela da trpi. Znači nemamo niti smo zadnjih 20 godina imali timsku igru već se sve svodi na inspiraciju pojedinaca koji realno i nisu neka klasa yes3

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Upravo u tome jeste problem. U normalnim drzavama doslo bi do smene celokupnog rukovodeceg kadra u fudbalskom savezu i onda bi se birali ljudi iz struke po kompetenciji a ne po politickim vezama. Sustina je u tome da se kod nas ne trazi strucan sportista da unapredi kvalitet igre vec strucan ekonomista da sto vise pokrade za sebe i one koji su ga postavili. A to da se deo budzeta za sport proporcionalno raspodeljuje, sa tim nikako ne mogu da se slozim. Fudbaleri (mislim i na klupski fudbal ne samo reprezentaciju) dobijaju astronomske sume za svaku pobedu, za svaki plasman u naredno kolo nekog takmicenja, dok ostali sportisti moraju da osvoje svetsko ili evropsko zlato kako bi dobili neku sicu. Jednostavno, oni nisu toliko medijski zastupljeni i ne okupiraju paznju javnosti koliko fudbaleri sto politicarima i celnicima fudbalskog saveza ostavlja dovoljno manevarskog prostora za pranje novca. Opet za to je kriva drzava i sve u krug dok sve ne propadne...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Hendikep za Engleze, Runi kažnjen sa tri meča neigranja u Poljskoj i Ukrajini!

EURO 2012

Hendikep za Engleze, Runi kažnjen sa tri meča neigranja u Poljskoj i Ukrajini!

Beta |

Evropska fudbalska federacija (Uefa) kaznila je engleskog reprezentativca Vejna Runija sa tri utakmice neigranja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj 2012.

183355_610x_f.jpg

Disciplinski komitet Uefe utvrdio je da je engleski napadač namerno udario crnogorskog reprezentativca Miodraga Džudovića na meču u okviru kvalifikacija u petak u Podgorici.

Komitet je dodao još dva meča na onaj kojim je Runi automatski kažnjen pošto je zbog tog poteza na utakmici dobio crveni karton.
Utakmica je završena rezultatom 2:2. Englezi su se direktno plasirali na evropski šampionat, dok će Crnogorci igrati u baražu protiv Češke.

Runi nije bio prisutan kada je odredjena kazna a ima pravo na žalbu. On neće igrati u utakmicama njegove reprezentacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.
Sastavi grupa biće odredjeni 2. decembra u Kijevu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vidić: Preuzimam odgovornost, nije bio dogovor da ja šutiram

Posle poraza od Slovenije

Vidić: Preuzimam odgovornost, nije bio dogovor da ja šutiram

Blic

Fudbaler Srbije Nemanja Vidić izjavio je posle utakmice sa Slovenijom da nije bio plan da on šutira penal, ali ida je to uradio jer je "neko morao da preuzme odgovornost".

63408_vidarajab01-ap-darko-vojinovic_f.jpg

"Preuzeo sam odgovornost i svestan sam posledica loše izvedenog penala. Nije bio dogovor da ja šutnem, ali želeo sam da preuzmem odgovornost. Ja ću snositi posledice promašenog penala. Da sam postigao gol, utakmica bi tekla sasvim drugačijim tokom. Ovako, šta je, tu je. Žao mi je što nikada neću igrati na evropskom prvenstvu jer ću za sledeće kvalifikacije već biti u godinama", rekao je Vidić.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Upravo u tome jeste problem. U normalnim drzavama doslo bi do smene celokupnog rukovodeceg kadra u fudbalskom savezu i onda bi se birali ljudi iz struke po kompetenciji a ne po politickim vezama. Sustina je u tome da se kod nas ne trazi strucan sportista da unapredi kvalitet igre vec strucan ekonomista da sto vise pokrade za sebe i one koji su ga postavili. A to da se deo budzeta za sport proporcionalno raspodeljuje, sa tim nikako ne mogu da se slozim. Fudbaleri (mislim i na klupski fudbal ne samo reprezentaciju) dobijaju astronomske sume za svaku pobedu, za svaki plasman u naredno kolo nekog takmicenja, dok ostali sportisti moraju da osvoje svetsko ili evropsko zlato kako bi dobili neku sicu. Jednostavno, oni nisu toliko medijski zastupljeni i ne okupiraju paznju javnosti koliko fudbaleri sto politicarima i celnicima fudbalskog saveza ostavlja dovoljno manevarskog prostora za pranje novca. Opet za to je kriva drzava i sve u krug dok sve ne propadne...

Niej smak sveta zbog toga što se nismo plasirali a plus kao što rekoh alternative nema, na čelo saveza može da dođe samo isti ili gori jer je takva priroda ljudi koji su u poziciji da uopšte budu izabrani. Kad bi se gledalo ko je stručan ne bi se daleko došlo. Terzić je bio najbolje rešenje...Crnogorac a vispren i školovan. Sva ulaganja UEFE u naš fudbal pa i izgradnja Kuće fudbala su njegova zasluga zato što je lobirao prilikom izbora Platinija.
Ne znam odakle ti to da država dakle centralna vlast toliko ulaže u fudbalere tj favorizuje ih u odnosu na druge sportiste. Pa čak iako to radi fudbal je najpopularniji i najkomercijalni sport i kod nas i u svetu pa ako fudbaleri bez obzira što ne osvajaju medalje za saveze donose najviše para onda najviše treba i da dobiju. Kad država bude jača i reprezentacija će biti bolji a sigurno će i političari imati više obzira da se ne mešaju oblasti u kojima nemaju pojma.

Član
Učlanjen(a)
25.11.2009
Poruka
255
Kriv je lopovski sistem koji je "legalizovao" kriminal, korupciju, nepotizam, lazi u kom se razno razni strucnajci, dosli na mesta vezama i vezicama, kako u politici, tako i u sportu, a u fudbalu najvise, jer su tu najvece pare(da se ta kolicina novca obrce u odbojci i ona bi propala)

Natrag