Engleska: Vidić odličan, Ivanović nedovoljan za preokret

Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
29721vidatevez01reuterp.jpg

Derbija je bilo i na Ostrvu, a posle nekog vremena Old Traford nije bio u centru pažnje. Važan meč je odigran u komšiluku, na Istlendsu, gde su gostujući "đavoli" iskoristili pomalo indolentnu igru Mančester sitija - 1:0. Junajted je slavio zahvaljujući golu Pola Skolsa u 93. minutu igre i tako nastavio da vrši pritisak na Čelsi. Nemanja Vidić je odigrao svih 90 minuta protiv "građana" i sjajnom, nepogrešivom igrom je potvrdio zašto se nalazi na mestu broj jedan Tevezove liste najtežih protivnika. Očekuje se da ga na svoju doda Emanuel Adebajor.



Čelsi nije izdržao, pa je nekoliko sati kasnije dozvolio Junajtedu da ostane na minimalnoj razdaljini. "Plavci" su poraženi na Vajt hart lejnu sa 2:1, a preokret im nije donela ni dvostruka izmena na poluvremenu kada su ušli Anelka i Bane Ivanović. Nemanja Matić nije bio u protokolu.



Za razliku od vodećeg dvojca, koji svu snagu koristi na domaćoj sceni, Fulam energiju čuva za Evropu. Zato možda i ne čudi remi na Krejven kotidžu sa Vulverhemptonom, koji je zahvaljujući rezultatu 0:0 ostao na šest bodova od opasne zone. Vulvsi su napravili dobar posao iako su igrali bez kapitena Karla Henrija, a probleme koji su nastali na sredini terena u finišu, Mik Mekarti je ispravio uvođenjem Adlena Gediure (70. minut) i Nenada Milijaša (75. minut).



Uprkos solidnom rezultatu u Londonu "vukovi" su izgubili jednu poziciju na tabeli i to zbog toga što je nešto severnije Vigan napravio neverovatan preokret. Letiksi su do 80. minuta gubili sa 2:0 od Arsenala, ali su za deset minuta postigli tri gola i napravili veliki korak ka opstanku u eliti - uz svesrdnu pomoć nespretnog golmana domaćih Lukaša Fabijanskog. Njegov kolega Vladimir Stojković nije branio na drugoj strani i meč je posmatrao sa klupe.



U Čempionšipu navijači Kvins Park Rendžersa još ne mogu potpuno da odahnu, jer se ekipa posle minimalnog poraza od Kardifa i dalje nalazi u matematičkoj opasnosti. Rendžerima protiv kandidata za Premijer ligu nije pomogao ni veoma dobar debi Duška Tošića pred domaćom publikom. Defanzivac je odigrao svih 90 minuta.
 
Natrag
Top