Half Čelsija naj fudbaler decenije na Ostrvu
Half Čelsija, Frenk Lampard, prema statistici, koju za Premijer ligu radi priznata firma "Opta", najbolji je fudbaler Engleske u prvoj deceniji ovog veka!
"Opta" je od 1. januara 2000. godine pratila i obrađivala sve mečeve na Ostrvu, a Lampard je fudbaler sa najviše odigranih utakmica, najviše pobeda, drugi po asistencijama i četvrti strelac. Iza njega je Džejmi Karager sa samo pet mečeva manje (346 ima Lampard). Gigs je prvi asistent sa 83 uspešnih dodavanja (Lampard ima 76), dok je sa 169 golova (8 het-trikova) Tjeri Anri i dalje najbolji strelac Premijer lige u poslednjih deset godina.
Lampard je među "plavce" stigao iz Vest Hema u junu 2001. za 11 miliona funti. Stigao je na insistiranje tadašnjeg menadžera Klaudija Ranijerija.
- Ova vest me baš raduje i čini ponosnim. Znao sam da će Lampard da izraste u velikog fudbalera. Uostalom, statistika je samo potvrdila njegovu veličinu, a po meni on je istinski vlasnik "Zlatne lopte" jer je možda i bolji od Mesija i Ronalda - rekao je Ranijeri, po saznanju da je njegov "pulen" fudbaler decenije u Engleskoj.
Za razliku od Frenka, Kevin Kibejn, sada bek Hala, ima najviše poraza u društvu najboljih - 146, dok je Robi Sevidž sa 80 kartona, što žutih, što crvenih, "najlošiji momak" Premijer lige.
Izvor:Sportal.rs