Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

En Hatavej i Denzel Vašington domaćini koncerta u čast kineskog nobelovca FotoVideo

P

PYC

Član
En Hatavej i Denzel Vašington domaćini koncerta u čast kineskog nobelovca FotoVideo


Izvor: Blic L.T. | 12. 12. 2010. - 10:34h | Foto: Reuters, AFP

OSLO - Holivudski glumci En Hatavej i Denzel Vašington bili su sinoć domaćini koncerta koji je održan u čast ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za mir, Lija Sjaoboa.


Na koncertu u Oslu nastupili su Beri Manilou, Herbi Hankok, Robin, Indija Arija i Kolbi Kalijat i indijski pevač Rahman.

En se odlično snašla kao domaćica večeri i, kako je sama navela, to je za nju bila odlična uvertira pred dodelu Oskara, koju će voditi sa kolegom Džejkom Galenhalom.


Koncert, koji se organizuje nakon dodele Nobelove nagrade za mir obično vode svetske zvezde. Vil Smit, Tom Kruz i Majkl Kejn bili su među ranijim voditeljima,podseća Dejli mejl.


Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za mir Liju Sjaobo nalazi se na izdržavanju 11-godišnje kazne zatvora zato što je bio jedan od autora "Povelje 08", kojom se tražilo više slobode i okončanje političke dominacije Komunističke partije u Kini.

Pošto nije mogao da prisustvuje svečanosti u Oslu, predsednik Nobelovog komiteta Torbjorn Jagland položio je diplomu i medalju na praznu stolicu na kojoj je trebalo da sedi Liju.

Zvaničnici u Pekingu izrazili su nezadovoljstvo odlukom Nobelovog komiteta da prestižnu nagradu za mir dodeli Sjaobou. Dan uoči zvanične dodele u Oslu, Kina je, iz prkosa, uručila
Konfučijevu nagradu za mir bivšem podpredsedniku Tajvana Lijenu Čangu.
 
Poslednja izmena od urednika:
Top