Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Eltonu Džonu apartman u Areni

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Eltonu Džonu apartman u Areni

Beta| 25. 05. 2010. - 16:18h| Foto: AFP

Engleski pop muzičar Elton Džon stiže privatnim avionom u Beograd 3. juna na dan koncerta u Beogradskoj areni, a vreme sletanja na aerodrom "Nikola Tesla" njegov menadžment drži u tajnosti.Elton Džon


"Elton je tražio specijalnu limuzinu koja će ga sačekati na aerodromu i odvesti pravo u Arenu, u kojoj će ga sačekati garderoba opremljena kao ekskluzivni apartman i specijalna soba samo za njegovih deset kofera garderobe", saopštila je danas Beogradska arena.

Kako je najavljeno, na koncertu u Beogradskoj areni posetioci će čuti Eltonove hitove "Funeral for a Friend", "Love Lies Bleeding", "Saturday Night's Alright", "Goodbye Yellow Brick Road", "Rocket Man", "Sacrifice", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Candle in the Wind", "I'm Still Standing" i druge.

[YOUTUBE]L05ZBxN9frA&feature[/YOUTUBE]

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Moja ga supruga obožava,i ide na njegov koncert,a meni,da plati,da dođem na kocert......ma kakvi.......sa poštovnjem mnogim ljubiteljima njegove muzike,ali takva "arogantnost",apartman u ARENI,a na to desetak kofera........
 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Elton mrzi karanfile

02. 06. 2010
PRESS


Elton mrzi karanfile


Čuveni muzičar Elton Džon u Beograd stiže privatnim avionom, zahteva da mu u dnevnoj sobi u „Areni" ne budu karanfili, a ružama moraju da budu skinuti listoviSutra će u „Beogradskoj areni" biti održan veliki spektakl - koncert Eltona Džona posle 26 godina! Pripreme za nastup su završene, a „Arena" gotovo rasprodata.Elton dolazi privatnim avionom, a od aerodroma do „Arene" odvešće se luksuznom limuzinom - „mercedesom" S klase (modeli 500 ili 600), BMV „sedmicom" ili „audijem A8". Bend će se voziti luksuznim putničkim autobusom sa 15 sedišta.

Gledao fudbalere

Dnevna soba u bekstejdžu „Arene" mora da, pored ostalog, ima najmanje šest biljaka, od kojih četiri moraju da budu fikusi ili palme visine dva metra. Elton zahteva i jednu veliku vazu prepunu cveća. Davitelj Pera Mitić, iz filma „Davitelj protiv davitelja", koji je ubijao osobe koje ne vole karanfile, ne bi bio zadovoljan Eltonom: umetnik je rekao da u sobi ne sme da bude nijedan karanfil! Pored ovog cveta, muzičar ne podnosi ni hrizanteme ni ljiljane.
U privatnoj svlačionici Eltona Džona mora da postoje pet crvenih i dve bele ruže, kojima organizatori moraju da skinu listove! Umetnik je zahtevao i veću količinu bezalkoholnih napitaka, kao što su dijetalna „koka-kola" i „seven ap", a u pogledu vina nije uopšte ekscentričan: tražio je samo dve flaše kvalitetnog belog vina „pino griđo" i nekog kvalitetnog crnog vina po izboru lokalnih organizatora.
Spektakl u „Areni" je inače četvrti Eltonov koncert u bivšoj Jugoslaviji. Posle uspešno organizovane Olimpijade u Sarajevu, tadašnjim muzičkim promoterima porasle su ambicije, pa je tako dogovorena i serija koncerata Eltona Džona u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji. Prema svedočanstvu promotera Srđana Stojanovića, Eltonovi koncerti u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu 1984. godine organizovani su uz velike muke. U pitanju je bila prva turneja jednog britanskog vrhunskog pop muzičara po zemljama istočne Evrope.
Pošto zakon nije dozvoljavalo da se kupuju devize za plaćanje izvođača, Eltonu je ponuđeno da kupi jednog fudbalera za svoj klub Votford. Tokom priprema za koncert u dvorani „Zetra", ser Eltona je Toni Sabol odveo na fudbalsku utakmicu Željezničara, na kojoj je muzičar gledao reprezentativnog golmana Slobodana Janjuša, kandidata za odlazak u Votford. Prema svedočenju Stojanovića, u svečanoj loži je sedeo i tadašnji predsednik savezne vlade Branko Mikulić, koga su ljudi iz protokola pitali:
- Druže predsedniče, da li želite da se rukujete sa ser Eltonom?
Mikulić je odbrusio da mu ne pada na pamet da se rukuje sa njim!

Na meti lopova

Elton Džon je u bivšoj Jugoslaviji bio meta lopova.
- Sećam se da je ujutro, na dan koncerta u Beogradu, produkcija počela da se montira, a meni prilazi čovek zadužen za finansije ekipe na turneji i uručuje mi račun od nekoliko hiljada funti. U Sarajevu su lokalni mangupi ukrali nekoliko voki-toki aparata, koji su neupotrebljivi bez bazne stanice, ali i tri Eltonove majice koje mu je svojom rukom uradio pokojni Đani Versaće - ispričao je Stojanović.
Elton Džon, koji potpisuje hitove „I'm Still Standing", „Don't Go Breaking My Heart", „Nikita", „Sacrifice", „Goodbye Yellow Brick Road" i „Sorry Seems To Be The Hardest Word", započeo je svetsku turneju 24. aprila u SAD, a završiće je 20. septembra u Rimu, nakon nastupa u više od 30 gradova. Ulaznica za beogradski koncert još ima u prodaji i koštaju 3.950, 5.950, 6.950, 7.950 i 8.950 dinara.

N. KOSTIĆ

 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Veče pop magije

04. 06. 2010
PRESS


Veče pop magije


Britanski ekscentrični muzičar ser Elton Džon, pop ikona sedamdesetih godina, za samo sedam sati boravka u Beogradu ponovo osvojio srca obožavalaca


Kratko ali ubitačno... Elton Džon još jednom pokazao zašto je živa legenda

Sinoć je, posle 26 godina, ser Elton Džon ponovo obradovao Beograd koncertom, a publika mu je uzvratila kako i dolikuje, ovacijama posle svake pesme u bogatom repertoaru od oko dvadeset popularnih numera. Koncert u „Beogradskoj areni" je, prema procenama organizatora, posetilo oko 8.000 ljudi.Džet set...
Milka Forcan, Zdravo Čolić, Čedomir Jovanović sa suprugom, Željko Joksimović i Jovana Janković


Koncert je počeo tačno na vreme, kao što se i očekivalo, numerom „Funeral for a Friend", instrumentalom koji je, na izvestan način, Elton Džon posvetio samom sebi komponujući ga nakon razmišljanja o sopstvenoj smrtnosti. Nakon instrumentalnog početka i uvodnog „veza" na crnom klaviru „jamaha", majstor popa je zapevao, uz huk publike, gotovo potpuno prigušen izuzetno snažnim zvučnim sistemom.
Posle pesama „Love Lies Bleeding", „Saturday Night's Alright", "Levon", „Tiny Dancer" i drugih, usledile su i čuvene „Goodbye Yellow Brick Road", „Rocket Man", „Sacrifise", i, u finalu koncerta, potresna balada „Candle in the Wind", „Don't Let the Sun Go Down on Me" i nezaobilazna „I'm Still Standing".


Radovan Jelašić sa suprugom i Frano Lasić

Zanimljivo je da se kvalitetan snimak koncerta mogao kupiti već na izlasku iz dvorane, na prenosivoj USB fleš memoriji, potvrđujući tezu rok kritičara Ivana Ivačkovića, koji je u najnovijem broju NIN-a napisao da je ogroman broj koncerata u Beogradu posledica želje muzičara da finansijski kompenzuju sve manje prihode od prodaje albuma.

Srpska elita masovno na koncertu
Koncertu je prisustvovao i ogroman broj ličnosti iz javnog života Srbije. Politička elita nije izostala: potpredsednik Vlade Božidar Đelić je među prvima ušao na VIP ulaz, a tu su bili i savetnik predsednika Srbije Nebojša Krstić i Srđan Šaper, potom predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i lider LDP Čedomir Jovanović. Na koncertu su bili i Marija Karan, Frano Lasić, Duška Jovanić, Luna Lu, Željko Mitrović, Zdravko Čolić, Oliver Mandić, Željko Joksimović, Lepa Brena, Srđan Đoković, kao i mnogi drugi.

Elton Džon je u Srbiju doputovao na sam dan koncerta nešto posle 16 časova, privatnim avionom marke „falkon". Po dogovoru sa organizatorima, muzičara je ispred VIP zone Aerodroma „Nikola Tesla" sačekao luksuzni mercedes klase „S", uz policijsku pratnju koja je, par sati pred sletanje britanske pop zvezde, uveliko čekala u vazdušnoj luci. Muzičar nije bio zainteresovan za poziranje okupljenim fotoreporterima. Neobičan „ketering" detalj privukao je pažnju svedoka Eltonovog dolaska u Beograd: iz aviona je izašao i čovek koji je nosio tanjir sa klub-sendvičima i stavio ga u prtljažnik Eltonovog automobila. Nakon koncerta, Eltona je na Aerodromu „Nikola Tesla" već čekao „falkon" sa uključenim motorima, spreman da muzičara odveze dalje, u Ameriku.

N. KOSTIĆ

 
Top