Elektrobusevi stigli u Beograd, na ulicama oko 20. jula

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.303
Elektrobusevi stigli u Beograd, na ulicama oko 20. jula
Beoinfo


Prvi elektrobusevi već su pristigli u Beograd i nalaze se u GSP-ovoj garaži na Novom Beogradu.


cb6f2f39d6f9966fa99ddacfafd15687.jpeg

Foto: Promo / Promo

Kako je kazao gradski menadžer Goran Vesić četiri od pet naručenih električnih autobusa pristigli su na carinjenje, a nešto kasnije prvo vozilo viđeno je i u garaži.


– Četiri od pet električnih autobusa koje je kupio Grad Beograd dopremljeni su i nalaze se na carini. Peti autobus biće dopremljen za nekoliko dana jer je bilo problema u transportu zbog štrajka u luci Pirej. Mi smo u međuvremenu postavili stanice za punjenje ovih autobusa, tako da čim prođe formalna procedura, prvi ekološki autobusi u ovom delu Evrope mogu da se nađu na ulici. Očekujemo da će putnici moći da ih koriste oko 20. jula – rekao je Vesić.

On je dodao da je Beograd izdvojio 2,6 miliona evra kojima je kupljeno pet električnih autobusa kineske kompanije „Hajger”.

– Ovi autobusi mogu da prime 80 putnika i saobraćaće u razmaku od 12 do 15 minuta na našoj „zelenoj” liniji od Belvila do Vukovog spomenika. Tako će Beograd biti prvi grad u ovom delu Evrope koji ima zelenu, ekološku liniju gradskog prevoza – rekao je Vesić.
 
Top