Šta je novo?

"Elektrane" proveravaju kvalitet grejanja u stanovima

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Elektrane" proveravaju kvalitet grejanja u stanovima i poslovnim objektima


JKP „Beogradske elektrane“ od 28. oktobra proverava kvalitet grejanja u stambenim i poslovnim objektima, kažu u ovom preduzeću.Ciljevi provere kvaliteta usluga koje se pružaju korisnicima jesu utvrđivanje i otklanjanje eventualnih nedostataka i ujednačavanje u zagrevanju prostorija korisnika na propisanu temperaturu od 20, plus minus jedan stepen. Ova provera će biti sprovođena kontinuirano, odnosno sve dok traje grejna sezona, u pojedinim slučajevima čak i nezavisno od toga da li je korisnik prijavio reklamaciju koja se odnosi na kvalitet grejanja – navode u „Elektranama“.


217284_grejanje02-foto-j-ivanovic_f.jpgKako ističu, prema dosadašnjim rezultatima provere, koje su vršene u više od 400 stanova u svim delovima grada, ustanovljeno je da modernizovane, odnosno automatizovane predajne stanice gotovo 100 odsto omogućavaju zagrevanje na propisanu temperaturu od 20 (+/-1) stepeni Celzijusa.

-Samo u desetak prostorija stanova, izmerene temperature baždarenim meračima u zagrevanim prostorijama bile su ispod propisane za u proseku jedan do jedan i po stepen Celzijusa. Stručne ekipe otklanjaju poremećaje u snabdevanju toplotnom energijom u prostorijama stanova tih korisnika – kažu u ovom preduzeću.

U „Elektranama“ navode da pojedini korisnici iako prijave slab kvalitet grejanja, ne dozvoljavaju merenje temperatura u prostorijama ili nisu u stanu, čime onemogućavaju proveru kvaliteta grejanja i time ostvarivanje svojih prava (otklanjanje eventualnog poremećaja u definisanom roku od 48 časova ili bonifikaciju za vreme trajanja poremećaja).

-Zato apelujemo na sve korisnike koji prijavljuju primedbe na slabiji kvalitet grejanja da omoguće terenskim ekipama preduzeća merenje temperatura u zagrevanim prostorijama, jer jedino zapisnički konstatovanom proverom mogu ostvariti svoja prava – ističu u „Elektranama“.Izvor:
Blic.rs
 
Top