Šta je novo?

Eksterni HDD javlja error pri prebacivanju podatataka

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Prilikom prebicavanja Eksterni Hard disk mi pokazuje ovaj [FONT=Segoe UI, Arial, sans-serif]eror [/FONT]0x8007045D.
Moze li mi neko objasniti kako se ovo rijesava, u pitanju je western digital scorpion blue 500 gb

Strasno me nervira a hdd mi je potreban


 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
311
Pokušaj sa sledećom komandom: u cmd (command prompt) ukucaj chkdsk (slovo koje određuje disk) /R. Ponovi postupak i za ostale diskove.
 
Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Eh ovako, posto sam negdje procito da se eksterni hard disk mora particionisat, pa sam to i ja uradio, napravio sam particiju od 25 gb fat 32, i ostatak u ntfs.
E sad kad hocu da prebacim na ovu prvu particiju javlja mi gresku, a kad prebacujem na ovu drugu particiju normalno ide, samo sto je brzina prenosa nenomralno spora iako je u pitanju usb 2.0, pa sad opet ne znam sta da radim.

CHKDSK sam pokretao moro sam restartovat ono komp, i zavrsilo je i samo nastavilo ucitavat sistem.
A vit registry mi nije pomogao imam ga vec na kompu, ali nista nisam dobio.


Sad me buni ova brzina prenosa, trenutno bude 120 i onda spadne na 50 i onda pada i dode do 2 mb/s i tako stoji a sporo ide pravo
 
Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
Nemaš potrebe raditi dvije particije, vrati ponovo sve u jednu particiju i formatiraj u NTFS datotečni sustav, jer FAT ne dozvoljava prenošenje datoteka većih od 4 Gb. Evo ti ovdje pročitaj Usporedba datotečnih sustava NTFS i FAT, i to je najvjerovatnije rješenje tvog problema.
 
Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Ma do mog HDD-a je.
Pun je bad sectora, zato i nece, pokusavao sam na sve nacine, pa sam odustao
 
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Ma nije problem U dve part samo da su ntfs ja imam na dva externala od 2tb obadva podelita u dva parti. ali to obavezno radim u ntfs
posto na ext. hd imam instalisane win 7 i linuxe na jednoj parti. ako se nesto desi ne moram formatirat kompletan hd vec samo koju ja ocu parti.
I ja sam imo taj problem sa USB 32gb bio je u Fat i svaki put kad sam ubacivo neki file kazivo mi je nema dosta mesta ali som to resio formatiro sam u n Ntfs i nije vise bilo problema

Zmaju probaj jos ovo
[video=youtube_share;V2wkaMFsh04]http://youtu.be/V2wkaMFsh04[/video]
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Problem je druze sto meni ne pokazuje particije u windowsima :/

Hajde ti meni objasni kako cu sve ispocetka da uradim
 
Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
Ima li išta, odnosno šta ti pokazuje, da li vidi taj disk, ako vidi išta odnosno ijednu particiju onda bi sa nekim od alata za pravljenje particija mogao vidjeti šta imaš, zna se dogoditi da ti particija nije formatirana i onda je ne možeš vidjeti, trebaš označiti taj dio i formatirati ga. (partition magic, easus partition master.... ili takav nekakav alat). Ali ako imaš mnogo tih bad sectora, ne bih ti preporučivao da ga koristiš jer to će vremenom postajati sve gore, bar sam ja imao takvo iskustvo.
 
Poslednja izmena:
Top