Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
489

Džim Keri, cije je pravo ime Džejms Judžin Keri (James Eugene Carrey), roden je 17. januara 1962. godine u Kanadi. Vec od svoje petnaeste godine, ovaj glumac igrao je u razlicitim komicnim ostvarenjima - serijama, parodijama, komedijama, ali i smešnim reklamama. Sa 16 godina radio je kao portir u jednoj fabrici, ali je posle godinu dana napustio posao i krenuo u izgradnju glumacke karijere.

Sa 19 godina seli se u Holivud, gde ubrzo dobija nekoliko uloga na audicijama za filmove koje su organizovale televizije. Do 1994. godine, dobio je nekoliko uloga u manje poznatim komedijama koje nisu doživele neki veci uspeh. "Ace Ventura", u kojoj je dobio ulogu 1994. godine, ucinila je njegov lik, humoristicke i mimicke sposobnosti veoma poznatim. Uspeh ovog filma bio je uvod u niz hit komedija u kojima je Keri dobijao glavne uloge. Usledili su njegovi najveci filmovi: "Glupan i tupan", "Maska", "The Cable Guy", "Betmen zauvek", "Trumanov šou" i "Covek na mesecu".

Dobio je dva Zlatna globusa za uloge u komedijama i ubrzo postao jedan od najplacenijih glumaca u Holivudu, sa prosecnom zaradom od 20 miliona dolara.

Melisa Vomer (Melissa Womer) bila je njegova prva supruga sa kojom ima jednu cerku. Posle razvoda, imao je veoma kratak brak sa glumicom iz filma "Glupan i tupan", Loren Holi (Lauren Holly). Treci njegov brak takode je kratko trajao, a partnerka mu je bila Rene Zelveger (Renee Zellweger), koja je glumila u Kerijevom poslednjem filmu "Me, Myself and Irene".
Jim-Carrey.jpg
jim_carrey.jpg
 
Top