Dvogodišnje dete išetalo iz vrtića na Bežanijskoj kosi i ušlo u autobus GSP!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
ŠOKANTNO: Dvogodišnje dete išetalo iz vrtića na Bežanijskoj kosi i ušlo u autobus GSP!
Blic
Na liniji 72 oko 18 sati vozač autobusa je pronašao dvogodišnje dete koje je, kako saznajemo, išetalo iz vrtića "Zvezdana prašina" na Bežanijskoj kosi i ušlo samo u autobus GSP.

671050_vrticzvezdanaprasinaspoljav-beoinfo_f.jpg




Sve se srećom dobro završilo. Vozač je primetio mališana, odmah alarmirao policiju koja se brzo pojavila na licu mesta i zbrinula mališana. Policija ga je vratila do vrtića gde su ga čekali roditelji.


Pretpostavlja se da je dete samo izašlo iz vrtića prateći druge roditelje i ušlo za njima u autobus.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Dvogodišnjak koji je išetao iz vrtića: Išao sam samo da se vozim!
BlicOnline
Kada smo ga upitali: "Pobogu, šta si to uradio?", samo nas je pogledao i rekao: "Pa, samo sam išao da se vozim autobusom!", priča za "Blic" dečakova majka M. P.

671805_vrtic-bekstvo240915ras-foto-petar-dimitrijevic-06preview_f.jpg

Vrtić "Zvezdana prašina"
Tako je izgledao prvi susret roditelja sa dvogodišnjakom, koji je sam otišao iz vrtića "Zvezdana prašina" i ušao u autobus prekjuče oko 16.30 sati, nakon što je vraćen porodici.


Ekipa "Blica" sinoć je posetila porodicu dečaka Ognjena P. (2) i odnela mu igračku autobusa, koju je u našu redakciju donela čitateljka sa molbom da mu odnesemo da bi jednog dana imao uspomenu na svoju avanturu.


Dočekala nas je dečakova majka, koja nam je objasnila da se još uvek ne zna kako je on iz vrtića izašao sam i stigao do autobuske stanice.


TRAŽILI DA POKAŽE

- Niko ne zna kako je otišao. Dok smo juče bili na sastanku u vrtiću, poveli smo i njega i tražili smo mu da otvori vrata kroz koja je morao da prođe pri izlasku i on to nije mogao da uradi. Postupak je pokrenut i videćemo šta će istraga pokazati. Važno je samo da je on živ i zdrav i da je dobro - kaže M. P.


Prema njenim rečima, nikada nisu imali problem sa zaposlenima u vrtiću i generalno su zadovoljni radom ustanove "Zvezdana prašina".

- Sinčića smo tu prebacili u septembru, pošto je do tada bio u drugom vrtiću. Starija ćerka je tu išla otkad se vrtić otvorio i nikakvih problema nismo imali. Do sada su sa najvećom pažnjom vodili računa o deci, a šta se sada dogodilo, utvrdiće nadležni - kaže.

Da je njen sin preko noći postao neko o kome priča ceo Beograd, kroz osmeh je prokomentarisala.


HVALA VOZAČU!
- Ovih dana se samo o njemu priča iako nije ni svestan šta je uradio. Hvala Bogu da je on dobro, a osećam veliku potrebu da zahvalim vozaču koji je prisebno odreagovao i zbog koga se sve ovako brzo i dobro završilo. Takođe, hvala i na igrački koju ste nam doneli - uz osmeh je ispričala M. P. i ispratila našu ekipu iz porodičnog doma. Nije želela da se fotografiše jer porodica ne želi da se medijski eksponira.


Sa druge strane, u vrtiću takođe ne znaju šta se desilo. Vaspitačica koja je čuvala grupu u kojoj je bio dvogodišnjak suspendovana je. Da stvar bude gora, u vrtiću niko nije ni primetio da dečaka nema dok nešto pre 17 sati majka nije došla po njega.

BURNA REAKCIJA

- Majka je došla u vrtić, zatražila svoje dete, a vaspitači su tada shvatili da ga nema. Majka je burno reagovala. Vikala je na vaspitače, a onda se pojavio policajac sa Ognjenom u naručju. Tada se sve smirilo - pričaju zaposleni u vrtiću koji su želeli da ostanu anonimni.


Mališan, koji je tek progovorio, bio je zbunjen, nije ni znao šta je uradio.
- Majka ga je upitala da li zna ko je čika koji ga je vratio u vrtić, on je rekao da ne zna, a onda mu je ona objasnila da je to čika koji kažnjava i na koga ga upozoravaju kad god ne veže pojas u kolima - pričaju zaposleni.


Ni sami zaposleni, juče nisu znali da objasne kako je dete išetalo, jer je prvo morao sam da siđe sa drugog sprata u hol.


Vrtić je opremljen kompletnim video-nadzorom, ali zaposleni juče nisu znali da objasne da li on funkcioniše, jer imaju problema kad god nestane struje.



Vaspitačice su preopterećeneGradska sekretarka Snežana Đurić kaže da ne želi nikoga da pravda, jer je činjenica da je dete išetalo iz vrtića, ali da je problem na koji stalno ukazuju, ovim nemilim događajem, kulminirao.
- Vaspitačice su preopterećene. Rade i po smenu i po, trče iz jednog vrtića u drugi. Ne kažem, možda bi se ovo desilo i da imamo dovoljan broj vaspitača, ali sada ih nema dovoljno, a mi moramo da prihvatimo situaciju kakva jeste. Zato vaspitačice rade i više nego što bi trebalo jer ih nema dovoljno - kaže Đurić.




Dečaku autobus

za uspomenu

671911_vrtic-bekstvo-autobus-za-dete-iz-vrtica-foto-d-radisavljevic_kf.jpg



Divnu igračku duplog autobusa mališanu koji je izašao iz vrtića i „išao samo da se provoza“ odneli smo sinoć, u ime čitateljke. Igračka će mu jednog dana biti uspomena i na vozača Gorana, koji ga je spasao, i na avanturu koju će prepričavati.




 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
ŠOK VOZAČA KOJI JE PRONAŠAO DETE: Samo sam čuo „To dete nije moje“!





Ilustracija (foto: Jutjub)

„Oko 16.40 sati na stanici „Marko Ristić“ na Bežanijskoj kosi primetio sam ženu koja je u rukama držala dete, dok je drugo dete stajalo pored nje. Prilazio sam stanici, a žena je sa detetom u naručju ušla na druga vrata, a to drugo dete ju je pratilo i krenulo da ulazi. Putnici su skočili da mu pomognu, neko od putnika ga je uhvatio za ručice i uveo. Žena je sa detetom odmah sela kod drugih vrata, a putnici su drugog mališana doveli do nje, misleći da je njeno dete. Tada je ona uzviknula: „To nije moje dete“ – prepričava dramatične trenutke vozač Goran Milutinović.



U autobusu je odmah nastalo komešanje.

„Povukao sam ručnu i ustao. Dete je bilo u šortsu i pocepanim patofnicama. Žene koje su bile u autobusu htele su da ga odvedu u vrtić jer su pretpostavile da je odatle izašao. Pitali smo ga kako se zove, gde su mu roditelji, ali nije znao ništa da kaže. Delovao je izgubljeno, ali nije plakao“, kaže vozač.

Tada je, oko 100 metara dalje ugledao saobraćajca i pozvao ga.

„Saobraćajac je uzeo dete u naručje i odveo ga da proveri da li je iz obližnjeg vrtića. Ja sam nastavio da vozim putnike. Voleo bih da znam šta se sa detetom desilo. Ne razumem tu ženu koja nije primetila da je dete prati. I ja imam troje dece. Nije mi bilo svejedno. Neverovatno je da je to dete prešlo ulicu samo“, kaže vozač.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu pokrenuće postupak i utvrditi odgovornost vaspitača.

„Bogu hvala, dete je živo i zdravo. Vaspitačica je bila tu kada je on izašao jer je to vreme kada roditelji dolaze po decu. Utvrdićemo danas šta se tačno desilo“, kaže Jelena Dubljević, pomoćnik direktora „11. aprila“, kome ovaj vrtić pripada.
 
Natrag
Top