DVD Filmovi preko Windows Media Playera

Učlanjen(a)
22.09.2010
Poruka
36
Juče su mi instalirali windows.
Kad pustim dvd film preko Windows Media Playera piše

Windows Media Player cannot play this DVD because a compatible DVD decoder is not installed on your computer.

Šta treba da uradim da Windows Media Player normalno otvara dvd filmove?
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.072
Windows u sebi ima neke kodeke, medjutim potrebno je instalirati druge kodeke ili drugi player koji dolazi sa kodecima na primer VLC player, DVD player, BS Player....
 
Učlanjen(a)
22.09.2010
Poruka
36
Već imam KMPlayer i PowerDVD i preko njih otvara DVD filmove .
Neznam zašto preko Windows Media Playera neće.
 
Učlanjen(a)
22.09.2010
Poruka
36
Pre dva dana mi je jedan tip reinstalirao windows . Preko km playera i power dvd otvara sve normalno. Preko windows media playera dvd filmove uopste nije htelo da otvata a na avi filmovima samo zvuk je otvaralo , sliku nije htelo. Kad sam instalirao K-Lite Codec Pack dvd filmove preko windows media playera je pocelo da otvara a na avi filmovima je otvorilo i sliku i zvuk ali slika je jako losa i to ne sam preko windows media playera nego i preko media playera classic , mv2 playera , preko winampa normalno otvara . Instalirao sam kasnije i druge kodekse ali sve je isto.

Jel moze pomoc ?
 
Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Ja sam te shvatio da si instalirao K-liste kodeke pa zatim si još neke druge kodeke a to ne valja. Uđi u Control panel i svaki mogući kodek reinstaliram, dakle i K-lite i Sve ostale kao i DivX kodek. Zatim restart kompjutera, pa tek posle instaliraj K-lite kodek ali samo njega i ni koji drugo.
 
Učlanjen(a)
22.11.2013
Poruka
35
Imao sam sličan problem pa sam saznao da nije dobro imati na računalu instalirano toliko playera jer da znaju smetat jedan drugom zbog toliko raznih kodeka?? Tako da sam ostavio samo windows media player i instaliro vlc player koji je odličan za sve i svašta i od tad radi sve ok. Pa eto možeš i to probat.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Verovatno se sve zivo sada ispomesalo pa se to dogadja.Probaj da vratis u predhodno stanje odnosno da izbrises sta si zadnje instalirao.Zatim probaj neku laksu kombinaciju recimo za DVD instalirajDVDPack.msi,a za ovo stalo Codec Pack - All In 1.Takodje VLC player nije los cini se da ima sve u sebi.Za Mkv ce ti verovatno trebati CoreAVC™ Professional Edition.Treba da znas da ce ti ovde vise pomoci experimentisanje dok ne pogodis dobitnicku kombinaciju koja tebi odgovara.
Moze da pomogne i ponovna instalacija windows media playera.Opet kazem moras malo da se pomucis oko ovoga.
 
Natrag
Top