Dva pitanja u vezi Photoshopa cs2,za sada.

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Pravim "iseckanu sliku" po Coiskinom tutorijalu i svaki put kada hocu da sa Rectangular Marquee Tool-om napravim novi layer izbaci mi sledece:Could not make a new layer from the selection because the selected area is empty.
Razumem sta pise,ali nemogu da resim problem.Takodje,kada pokusavam da sa Rectangular Marquee Tool-om napravim kvadratnu selekciju on mi zaobli vrhove.
Photoshop cs2 koristim iz zabave pa ce ovi moji problemi verovatno nekome izgledati beznacajni.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poruka
12
Pravim "iseckanu sliku" po Coiskinom tutorijalu i svaki put kada hocu da sa Rectangular Marquee Tool-om napravim novi layer izbaci mi sledece:Could not make a new layer from the selection because the selected area is empty.
Razumem sta pise,ali nemogu da resim problem.Takodje,kada pokusavam da sa Rectangular Marquee Tool-om napravim kvadratnu selekciju on mi zaobli vrhove.
Photoshop cs2 koristim iz zabave pa ce ovi moji problemi verovatno nekome izgledati beznacajni.
Pozdrav.

moras voditi racuna da je layer na kojem hoces da izaberes nesto sa rectangular marquee stvarno aktivan; "selected area is empty" ti kaze ako hoces da izaberes nesto ali se nalazis na pogresnom layeru. sa kvadratnom selekcijom moras da pazis da je gore "feather" na nuli.

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Nesto po tvom savetu,nesto iz drugih slicnih tutorujala,malo mi je i kliknulo u glavi,uglavnom dobio sam ovo
2m4y3c2.jpg

Natrag