Dva mladića izbodena u Surčinu u toku sat vremena u dva nepovezana

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Dva mladića izbodena u Surčinu u toku sat vremena u dva nepovezana incidenta

Izvor: TanjugTokom noći dvojica mladića zadobila su ubodne rane zbog čega su prevezeni u bolnicu, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

217172_hitna-pomoc01-blic-nebojsa-markovic_f.jpg


Nešto posle 23 časa iz Surčina iz Ulice Vojvođanska 96 dovezen je mladić starosti oko 25 godina koji je zadobio ubodnu ranu u desnoj polovini grudnog koša, rekla je Macura. On je prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, dodala je Macura.

Oko pola sata posle ponoći u Vojvođanskoj ulici 11 u Surčinu mladić starosti oko 19 godina zadobio je ubodnu ranu u predelu levog kuka, istakla je Macura. On je obilno krvario, a prevezen je u Kliničko-bolnički centar Zemun.

Macura je napomenula da, prema prvim informacijama, ova dva ranjavanja nisu povezana.

Lekarima su se tokom noći najčešće javljali astmatičari, a Hitna pomoć je tokom noći obavila 138 intervencija od kojih 19 na javnom mestu, precizirala je Macura.

Hitna pomoć je za protekla 24 sata obavila 281 od kojih 64 na javnom mestu, navela je Macura.


Macura je savetovala da je potrebno voditi računa o svojoj agresiji, pokazivati više tolerancije i biti oprezan u saobraćaju.


Macura je hroničnim bolesnicima savetovala umerene fizičke aktivnosti, umerene šetnje, uzimanje vitamina, što više odmora i provetravanje prostorija u kojima se boravi.
 
Natrag
Top