Bog dade za jelo svako stvorenje a to znači sve životinje i ptice jer je između njih razvrstavao čisto i nečisto da bi ukazao na GREH a posle potopa ostade samo osam pravednika i ne treba više podela dok se ponovo bezakonje nije umnožilo i pojavili se takvi lažni učitelji.
Kakve veze ima to se umnožavanjem bezakonja kada zakon važi uvijek, da li bilo ili ne bilo pagana.
Kažeš PAGANI jedu svinje a reci mi od koga se pagani posle potopa namnožiše?
Šta je to bitno kada ih je bilo. Ne možeš da dokažeš svoje pa se onda vadiš na pitanja da ispadne kako eto ja ne znam. Ali znam od Hama i Jafeta su uglavnom pagani. Od Šema idu pravedni uglavnom.
A ti si pitao ko jede svinju? Pa pagani.
Bog izdvaja Avraama iz paganskog roda a to su svi vremenom postali zato ponovo ide razvrstavanje hrane u pisanoj formi.
Lupaš gluposti zakon važi uvijek, po tebi ispada da Bog nije dao Dekalog prije Sinaja, pa ponavljanje je majka znanja, ne daje Bog zakone jer nisu bili nego ih ponavlja, da malo osvježi pamet ljudima. Pa ugl. pravedni jesu iz linije Šema, ali je većinska linija paganska. To je ponavljanje zakona koji već postoji. Šta hoćeš reći da nije bio dekalog prije Sinaja?
Nije se Avraam opravdao hranom ni subotom već VEROM.
Ali je subotom i hranom dokazao svoju vjeru. A ko je rekao da se opravdao time?
Pa vjera bez djela ne ide. Ne možeš imati samo vjeru.
Avraam je otac VERUJUĆIH a i on je pagan jer je i njegov otac bio pagan.Ti baš ništa iz istorije neznaš.
Pa paganstvo je duhovna kategorija, nije Avram pagan kada je iskazao vjeru u pavog Boga.
Od tebe hvala Bogu sigurno znam više. Ti si klevetnik i napadaš me jer ne možeš da dokažeš svoje. Na osnovu čega si zaključio da ne znam. Daj konkretno.
Pomoli se Bogu kako ja mogu obarati Božju reč...šta ti je,to je tvoj posao a ne moj.
Ovo je daješ lažno, tobože hrišćanski duh. Pa svako misli da ne obara riječ Božju, samo je Biblija mjerilo, a ne ti, kao ni ja.
Tako je,ali ne lažnom naukom.
Pa obično ko se truje lažnom naukom taj se truje i nečistom hranom i alkoholom itd.
I ne stiže se zakonom jer ga Galaćani IZGUBIŠE kao i vi i svi zakonici a opravdaju se verujući kao i Avraam VEROM.
Pa vjera je osnov, a ko ima vjeru drži zakon. Tebi je to strano, samo napisa Jakov ovo.
Jakov 2,19Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i
đavoli vjeruju, i drkću.
Jakov 2,20
Ali hoćeš li razumjeti, o čovječe sujetni! da je vjera bez djela mrtva?
Jakov 2,21 Avraam otac naš ne opravda li se djelima kad prinese Isaka sina svojega na oltar?
Jakov 2,22 Vidiš li da vjera pomože djelima njegovijem, i kroz djela svrši se vjera?
Zeznuo te Pavle.
Sada se tiješi da ćeš samo vjerom da uđeš bez dijela.
Ko evanđeoski hrišćani
koji samo mantraju VJERA, VJERA mi imamo VJERU a ovamo svašta rade kurvaju se, puše, jedu svinju itd.
Rimljanima 2,13 Jer pred Bogom nijesu pravedni oni
koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati
koji ga
tvore;
Zeznuo te Paja.