Duhovi

Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
354
Začin C:

Zaboravih da pomenem zbirku Oca Tadeja Vitovničkog: - Starac Tadej - Duhovne pouke srpskom narodu - koja se može naći:

http://serbianforum.org/domace-knji...e-pravoslavlje-hriscanstvo-49.html#post269261

I citat iz nje:

Otac Tadej o demonskim bićima - Iz zbirke duhovnih pouka srpskom narodu:

"Hristove reči: "Mnogo je stanova u kući Oca moga", znači da postoje bića u univerzumu različitog stupnja duhovne zrelosti.

Ne treba misliti da neka od ovih bića nisu u stanju da se materijalizuju i da nam se kao takva pojavljuju i uče nas duhovnim istinama.

Naravmo da postoje i demonska bića na različitom stupnju zla.

Čovek kao slobodno biće bira i odlučuje.

Ono što on misli i kako misli izaziva treperenje u vasioni, on privlači ili odbija nevidljiva bića načinom i jačinom svojih misli.

Kosmos je ogromna centrala misli.

Moramo biti ispunjeni dobrim mislima da ne bismo dali mesta rđavim.

Demonska bića, posle Hrista, ne mogu da nanose zla nebu, ostala im je samo zemlja i čovek.

Na čoveka ona deluju ne samo direktno, već i indirektno, nekad preko umrlog koji se pokazao spremnim da posluži kao neka vrsta kanala demonskog delovanja na nekog živog čoveka.

A moj pozdrav bratu Rekontra:

Brate, ima ona stara - nemoj pa se ne boj - i to bi se moglo primeniti u tvojim rečima: ne čačkam mečku...

Uz to može da ide i dobro čini i dobru se nadaj - a zlo čini i zlo će te snaći...

Nego - jedno je držati se toga: ne čačkam mečku - i ne čačkati i ne prčkati tamo, tj. držati se podalje od toga što i u šta ne želiš da vidiš, spoznaš, razumeš - a drugo je postavljati se kao vrhunsko razumno i svepojmljivo biće na planeti Zemlji uz apsolutne tvrdnje negacije a bez drugog pokrića do ličnog isključivog stava - nedovoljno potkovanog dokazima...

Naravno da se ne vidi struja pa ni bakterije ni molekuli ni atomi, neutroni, protoni kao ni elektoni, ne vidi se ni čega se igraju ovi u Cernu - ali to ne znači da oni ne postoje kao ni to da se toga treba ili ne treba plašiti...

To što će bilo ko od nas običnih smrtnika izneti svoj stav po pitanju nečeg - ne znači da je to istina a pogotovu ne da je to nešto fiksno...

Zato čično i izbegavam da iznosim svoje stavove - niko od nas nije niti dovoljno zajuć niti dovoljno dobar a dleko od toga da je dovoljno human - pa onda - kao takvo nesavršeno biće - zašto bih se izdizala u visine koje mi ne pripadaju kad jedva svojim kvalitetom egzistencije zaslužujemo da hodimo po Zemlji?

Svako dobro - POZDRAV

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
da li verujem ........ da.
da li sam video nesto ...... ne
da li bih voleo da vidim .......... ne , zasto ....... pa prestao bih da verujem

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne čačkam mečku tamo gde ne treba, niti verujem niti neverujem... Teško je verovati u nešto što se "ne vidi", što nije dokazano,u nešto neobjašnjivo. Jeste da ni struju nisam nikad video, ali znam da postoji, i držim se dalje od nje...
:) Jedna politička komesarka deži konferenciju u selu, odmah negdje posle završetka rata 1945. i objašnjava seljacima kako nema Boga. Ustane jedan stari seljak i pita je:
- Kako znate da nema Boga?
- Znam, nije ga nikada niko vidio. - odgovara komesarka. Na to će seljak:
- Nisam ni ja nikada vidio tvoju p...u, ali sigurno znam da je imaš! -

E, sad, p...a nije duh, ali opaska se može odnositi i na duhove.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Znate kad želite nešto pa pustite svoj uzdah za tim nečim i vi znate za tu vašu želju i taj vaš uzdah i to je uredu.Pitanje je šta se dešava kad iz dosade i želje da se nešto dešava prizivate duhove.Sigurno je da u dosadi želje nisu one prave a duhovi su i u dosadi stvarni.Pa ako tada prizivate duhove biće : ne znam, neki uzdah. tj. ne znam koja želja ne znam ka čemu ali znam da je neki uzdah. ili će biti još gore od toga.

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
To prizivanje duhova nije dobro, ako to niste cinili nemojte ni sad... Samo lose vam moze doneti...

Zli duhovi koji postoje nasuprot andjelima od kojih su otpali samo zele da prigrabe sto vise dusa za pakao... Mnogo su lukaviji od nas i da im Bog dopusti toliko, sve bi nas odmah odveli u pakao.

Umesto da prizivate duhove, bolje je da procitate par pravoslavnih knjiga i sve ce vam biti jasnije, a ako vam to nije dovoljno mozete otici u neki manastir gde se isteruju zli duhovi iz ljudi uz pomoc krsta i molitve (klipova ima i na youtube, s tim da obratite paznju da bude pravoslavna crkva i obred) i da vidite kako se posednutim ljudima lice menja, kako ricu, laju i razne gadosti pricaju o ikonama i krstu...a na kraju ispovesti tih ljudi koji su bili napaceni od strane onih...

Natrag