Gog,daj da malo razjasnimo stvari,možda će neko ko se bolje od mene razume u Win7 moći da ti pomogne.Ti,ako sam dobro shvatio,imaš na jednom (fizičkom) hardu 3 particije -
C:(primarnu sa XP-om),
D: (nisi rekao da li je i ona primarna,ili je logička - pretpostavljam da je logička) i
E: (takođe primarnu,sa Win7) ? Iz E: ne vidiš D: ?
Ako se dobro sećam silnih uputstava koje sam davnih dana iščitavao dok sam se petljao sa Power Quest-ovim programom za particionisanje,postojala je neka varijanta da bi
prvo trebalo postaviti primarne,pa tek potom logičke particije (pri čemu primarne zauzimaju "levu" stranu niza,a logičke "desnu";sa druge strane,nije nužno primarne prve i oformiti).Redom :
XP,Win7,logička(nju stavljaš na kraj i označavaš sa E:;naravno,logičkih možeš imati više,ali to nije sada bitno).Dalje,prokopaš li arhivu "Sveta Kompjutera" (par godina unazad),naići ćeš na članak o multiboot sistemima i boot-menadžerima i,ako se i toga dobro sećam,koristiti Windows-ov u tu svrhu je najgora varijanta.To što ti je XP postavljen pre sedmice je u redu.Da sam na tvom mestu,Norton Ghost ne bih koristio - Acronis će uskoro izbaciti verziju koja će zadovoljavajuće raditi sa sedmicom,Paragon je već ima (i bolji je za petljanje sa particijama).Uzgred,"snimak" sistema možeš napraviti i pomoću Paragona (stalno drvim ljudima o njegovom butabilnom Recovery CD-u,a razlog je jednostavan -
snimaš/vraćaš sistem u prvobitno stanje,a da sam program nemaš instaliran na mašini ).
Konačno stigosmo do onog zaguljenog dela koji se tiče particija.
Nužno je,ako želiš da mašina radi normalno (pošto se tvoja 2 sistema bitno razlikuju),da primarna particija koja je trenutno u upotrebi bude (kako se to kaže) aktivna i otkrivena .Ona koja trenutno nije u upotrebi je,razumljivo,
neaktivna i sakrivena,tj. međusobno se "ne vide".Tako se (mada ti,fakat, operativne sisteme instaliraš na 2 različite primarne particije koje su označene različitim "slovima") i dešava da mašina pri butovanju vidi uvek samo jednu primarnu koja je označena sa C: (dakle,tvoja E: bi,da je sistem postavljen kako valja,pri podizanju trebalo privremeno,dok je sistem podignut, da bude "preimenovana" u C:,mada bi je svaki alat za particionisanje video i čitao kao E:,znam da zvuči komplikovano ).Otkrivanje/sakrivanje particija se postiže upotrebom alata za particionisanje/boot loaderom koga sam ti pominjao.
Ova moja priča se previše odužila (,a ima je još poprilično),pa ti preporučujem sledeće pre nego se iznerviraš i potegneš neko radikalnije rešenje.Skoro smo se raspravljali oko slične teme na drugom mestu,pa iščitaj natenane i pusti da ti se par dana "slegne" :
Najispravnije kreiranje vi�e particija na jednom HDD-u? - Forum Sveta kompjutera
Ako ni to ne pomogne i ako se niko (od "sedmaka") ne poduhvati zadatka da ti
pomogne,smislićemo nešto.