Šta je novo?

Drugo polugodište trebalo je početi onlajn

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.337
Jasna Janković: Drugo polugodište trebalo je početi onlajn, van sistema je bilo i 11.000 prosvetara
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je danas da je drugo polugodište trebalo početi sa onlajn nastavom, ili je trebalo produžiti raspust za nedelju dana, dok se ne prikupe podaci o tome koliko je učenika i zaposlenih u ovom trenutku zaraženo ili u izolaciji zbog korona virusa.

Izvor: danas

Janković je za današnju „Politiku“ izjavila da je nastava krenula „a da se ne zna tačno kakva je situacija“.

„U najtežem trenutku, od septembra do sada, van sistema u osnovnim i srednjim školama bilo je 11.000 zaposlenih, zaraženih ili u izolaciji zbog Kovid-19. Zamenu za učitelje bilo je nemoguće naći, kao i za nastavnike matematike, informatike i stranih jezika, koji nam nedostaju i u redovnim okolnostima“, kazala je Janković.

Ona je rekla da „ne možemo da sprovedemo veliku maturu, jer ne možemo da se dogovorimo kuda idemo“.

„Zakazao je ceo sistem. Velika je greška što ona do sada nije „pilotirana“ nekoliko puta. Potrebno nam je četvrt veka da bismo doveli veliku maturu na prihvatljiv nivo, i svi smo krivi za to, a prvenstveno ministri prosvete od 2000. godine do danas“, rekla je Janković.Inače,U osnovnim i srednjim školama u Srbiji danas je, posle jednomesečnog raspusta, počelo drugo polugodište, a časovi su skraćeni na 30 minuta.
 
Top