Drobac: Mađarska će uvesti vanredno stanje

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Drobac: Mađarska će uvesti vanredno stanje
Već duže vreme Mađarska pooštrava propise prema migrantima i sigurno će biti proglašeno i vanredno stanje, izjavio je ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac.

IZVOR: TANJUG
65344014655f7d9ee921aa192725984_v4_big.jpg

Foto: Beta/AP
To je kulminiralo noćašnjim zatvaranjem kompletnog ili barem velikog dela granice, rekao je Drobac.

Srbija ne gleda blagonaklono na zid koji se praktično stvara prema zemlji EU u Budimpešti u telefonskom uključenju u Jutarnji program TV Pink.

Drobac je istakao da to "sigurno nije nešto što smo očekivali u ovom današnjem vremenu", da je to relikt neke prošlosti, a da Srbija već ima svojih problema i bez ovog velikog talasa migranata.

Prema njegovim rečima, odnosi između Srbije i Mađarske su unapređeni u poslednjih nekoliko godina, a ovaj problem prevazilazi i Mađarsku i Srbiju.

Ambasador Srbije u Mađarskoj je ocenio da je reč o evropskom problemu i da nije samo Evropa odgovorna za ovo što se dešava, da ne može samo ona snositi posledice, ali da je sigurno da najveće posledice snose Srbija i Mađarska.

Drobac je dodao da ne vidi rešenje problema, jer u EU nema jedinstvenog stava po tom pitanju, jer su različite države različito ugrožene od ovog problema, a u narednom periodu trebalo bi da se dođe do neke zajedničke politike koja bi možda mogla ovu situaciju da razreši.
 
Natrag
Top