Driveri na WIn 8.1

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
pozz forumaši.kod druga sam instalirao Win 8.1 na laptop Toshiba Satellite M50D-A-10Z.Nakon instalacije Device menager pokazuje uzvičnike pod "Ostali uređaji" ovako:
Izrezak.PNG
Radi se o
Izrezak 1.PNG

i o:Izrezak 2.PNG
jesu li to važni driveri i kako ih ažurirati?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.079
Idite na stranicu:
Kod:
http://www.toshiba.eu/support/drivers/
I skinite drajvere za vas model. Naravno da su svi drajveri bitni, bez njih ti uredjaji ne funkcionisu.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
Naravno da sam bio na toj stranici al ja u listi dostupnih drivera za taj model ne vidim ove koji mi trebaju

naravno da sam bio na toj stranici Izrezak 1.PNG.al ne vidim da mi nudi tu vrstu drivera

Prilozi

• Izrezak.PNG
    Izrezak.PNG
    42,8 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.193
Windows Update bi to trebao pokriti. Ako ne pokrije onda ID Hardvera kopiraj na google i tako ćeš otkriti o kojem se drajveru radi pa ga onda skini sa stranice proizvođača.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
Windows update nije pokrio.kad hoće belaj ni na pcdatebase.com nisam našao ništa tražeći ID harwera.Driver Booster je priskočio u pomoć.eto kad smo kod njega,iz neke prakse šta je mjerodavnije Device Menager ili ono što programi tipa DB otkriju?Jednostavnije rečeno,ima li potrebe tražiti drivere ako u Device Menageru nema onih uzvičnika?

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.193
Ima potrebe. U većini slučajeva za grafičku i zvučnu kartu neće biti uzvičnika ni uskličnika :) ali ne znači da je sve instalirano. Zvučna karta će da radi i sa generičkim drajverom ali bi mogao imati recimo problem sa mikrofonom.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
Ima potrebe. U većini slučajeva za grafičku i zvučnu kartu neće biti uzvičnika ni uskličnika :) ali ne znači da je sve instalirano. Zvučna karta će da radi i sa generičkim drajverom ali bi mogao imati recimo problem sa mikrofonom.
nainstalirao sam se XP,WIn 7 ,Linuxa na stolnim računarima ko zna koliko i ne sjećam se da sam recimo imao problema sa internet konekcijom.u zadnje vrijeme mi dopadaju laptopi Toshiba,Dell i svi nakon instalacije pokazuju onaj nesrećni uzvičnik u Device Menageru,onda ja moram preko svog laptopa tražiti prema seriji laptopa driver,pa ga prebaciti na novoinstalirani i tek onda šljaka.zna li iko zašto je to tako?

a što se tiče grafičke,evo baš malo eksperimentišem;i driver booster i device doctor kažu da mi nedostaje 7 drivera,među njima i za grafičku a u Device Menageru nema uzvičnika.al kad driver za grafičku instaliram kroz driver booster,moram ići na vraćanja sistema.eto za one koji ne znaju ni slučajno nemojte na toshibi instalirati driver pac solution.imaćete grdnih muka.na amd-ovoj stranici su driver za tu grafičku amd redeon hd 8400 r 3 serijes iskomplikovali do bola

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.193
Kažeš da si se nainstalirao XP,WIn 7 ,Linuxa a još uvijek se koristiš kojekakvim kineskim programima :D za instalaciju drajvera. Nikada nisam koristio takve programe niti ću ih koristiti u budućnosti. Preferiram oficijelnu stranicu proizvođača ali priznajem da se nekada ne može naći pojedini drajver. U tom slučaju koristim Driver Pack Solution koji imam u dvije verzije. Najstariji i najnoviji.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
Konkretno?pa ja već godinu i jače koristim 360 TS.po forumima frka,folovi-golovi privatnost.on meni služi to je najbitnije.da ne bi slučajno koristio AVG?Trojanci kraj Avasta prolazili ko kraj turskog groblja.možemo pričati šta hoćemo al taj Driver booster mi je skinuo ona dva drivera sa početka posta,ne znam kako bih drugačije kad vajna toshiba nema na te drivere.

Natrag