Učlanjen(a)
26.12.2014
Poruka
22
Zasto kada natisnem na komandu send file u dreambox dava mi eror kade gresam i treba li mi oste nesto da skinem,skinuo sam dreamboxedit 3.0
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
138
`Slusaj me znaci prvo moras da upise ispravnu ip adresu svog dreamboxa,posle toga upises username koji je root i pass koji je dreambox sa desne strane programa imas test ip conection i username i pass .Da li si ti skinuo listu za E2 rtesivre i koju je lista u pitanju?Jedino sta moze biti da ti je neko promijenio pass na dreamu ili ti je zatvoren port koji je po defaultu 80.
 
Učlanjen(a)
26.12.2014
Poruka
22
Kako i na koi nacin da skinem listu za E2 rtesivre ako je u to problem nemogu se nikako snaci mnogo sam puta pokusao tako kako sto si mi pisao nece nikako dava mi eror to znaci da negde gresim
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
138
Nije problem iscitaj tutorijale tebi ce sve biti jasnije. Tu su ti upustva sa slikama kada zapnes pitaj i dobit ces odgovor
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
76
Mene zanimaju osnovnije stvari od ovih... Tek treba da nabavljam opremu.
Sva ova priča oko digitalizacije, IPTV, Total, kablovska... Ja u selu imam tri opcije, Digitali T2 signal (skroman izbor kanala), IPTV (nema SK , na Arenama nema ništa što bi zanimalo (čitaj košarka)), i Total TV (preskupa instalacija). I ondami je pao na pamet pomenuti Dreambox... Ja sam to video nekada davno (pre 6-7 godina) kod jednog dečka, nešto mi je on na brzinu objasnio kako to radi, ali do sada nisam mnogo o tome razmišljao.
E sada... Znam da mi treba antena, ali mi situacija oko LMB-ova malo nejasna. Ako sam dobro razumeo, postoji dve varijante za montažu LMB-ova: varijanta sa motorom i varijanta više LMB-ova usmerenih ka različitim satelitima (na primer 3) .
Ako negde grešim, ispravite me.
Gledao sam na KP ima nekih 3x 4x LMB-ova da se kupi po pristojnim cenama, ali me zanima veličina tanjira... Pošto će to sve da mi stoji na terasi, voleo bih da ti bude što manji tanjir. Da li je bitna veličina tanjira u odnosu na broj LMB-ova, pozicije ili čega već?
Da li iz tih LMB-ova mogu da napravim "račvu" pa da vučem kabal na recimo dva risivera?
Da li preko Dreambox-a mogu da gledam recimo kanale sa Total-a (zanima me konkretno SK)?
I na kraju, koji Dreambox da kupim?? Ima onih starih 500s za nekih 30e što mi se jako svidja, ima onih ne znam oznaku HD za oko 150e. Mogu li da kupim jedan ovaj, jedan onaj, i da ih povežem na istu antenu?
Glava me zabolela od kombinacija :)
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
138
Sto se tice tanjira,sto veci tanjir bolji signal.Moze motorizovan sistem ili vise lnb sa diseg sklopkama ili torodialna antena.Total ne ide u cs-u ali ide Polaris,Max tv,Pink sto se tice naseg govornog podrucija.Resiver moze biti klon a moze i orginal pozeljno da je enigma 2 i da je HD resiver jer slika je nemerljivo bolja od sd slike.Imas orginal resivera zaoko 80 evra tipa opticum odin.
 
Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Kaktuscare, je li taj Optikum Enigma 2?
Ako jeste i ako na njega idu pluginsi kao na VU+ ili Dreambox, onda u redu.
A ako ne idu pluginsi, onda neka uzme VU+ Zero original za 130 eura i da je miran sa RAM i ROM memorijom.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top