Šta je novo?

Drama na “Cvetnoj” pijaci u Nišu

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Drama na “Cvetnoj” pijaci u Nišu
Autor A. S. Izvor Južne vesti

Trgovci "brane" svoje tezge
Prodavci pijace pored niške Tvrđave zatvoreni su unutar nje i ne dozvoljavaju da im inspektori odnesu robu. Jednu prodavačicu odvezla je Hitna pomoć.


Razgovori sa inspektorima i policijom
Poreski inspektori, kako kažu prodavci koji su se javili redakciji, oduzimali su takozvanu brendiranu robu kako bi sprečili nelegalnu trgovinu. Robu su prvo zaplenili od "divljih" prodavaca, a zatim su na meti bili i oni koji imaju prijavljene i registrovane radnje. Tada su prodavci rešili da se suprotstave.
Svi prodavci bojkotuju oduzimanje robe. Umesto da nadležni organi jure neprijavljene prodavce u Ulici Đuke Dinić, Jadranskoj i auto-pijaci, počeli su da oduzimaju robu poštenom narodu koji sve obaveze prema svim propisanim zakonom potražiocima izmiruje. Svi smo odlučni da se zaustavi ova otimačina - kažu prodavci.

Pošto su sprečili inspektore da odnesu robu, na pijacu su stigli i pripadnici interventne jedinice niške policije. Kapije su zatvorene za mušterije, a trgovci brane svoju robu, od koje, kako sami kažu, žive i prehranjuju porodice.

U prepirci sa inspektorima i policijom jednoj ženi je pozlilo, pa je posla bilo i za Hitnu pomoć.
 
Top