UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.468
Dragana Micalovic



dragana-642x336.jpg




Dragana Mićalović je srpska glumica. Sestra je poznate srpske glumice Slobode Mićalović Ćetković. Rođena je 3. marta 1991. godine u Leskovcu. Živi i radi u Beogradu.




Talenat za glumu je nasledila od oca Dragana i starije sestre Slobode koji se bave ovim poslom. Majka Milica je po zanimanju frizerka, a druga starija sestra Mirjana je menadžerka.

U rodnom gradu je pohađala srednju muzičku školu „Stanislav Binički“. Pevala je u horu i naučila je da svira klavir.

Kada je imala 15 godina, preselila se u Beograd. Nije joj pošlo za rukom da upiše Fakultet dramskih umetnosti zbog čega se odlučila za menadžment na Fakultetu za medije i kulturu. 2015. godine je diplomirala. Uporedo sa studijama je gradila glumačku karijeru

2010. godine je debitovala u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“ u kojoj je tumačila lik Jelene.

2011. godine je bila gimnazijalka Anđa u seriji „Nepobedivo srce“.

2013. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Zvezdara“.

2015. godine su joj dodeljene sledeće uloge: Kasije u seriji „Sinđelići“ i Verice u filmu „Marko Kraljević – fantastična avantura“. Bila je jedan od domaćina televizijskog serijala „Ko je kod Koje“ koji se prikazivao na prvom programu RTS-a.

2017. godine se pojavila u seriji „Santa Maria della Salute“ u kojoj je bila Natalija Obrenović i u filmu „Vrati se, Zone“ u kome je tumačila ulogu Dike.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Brod plovi za Beograd“, „Samci i samice“, „Who cares“, „Antisamits“, itd. Imala je ulogu u mjuziklu „Shaun the sheep“ zbog koje je provela tri nedelje u Abu Dabiju.




Dragana je na prvi kasting otišla krišom, a članovima porodice je to rekla tek kad je dobila ulogu. Oni nisu bili oduševljeni njenim izborom profesije i činili su sve kako bi se predomislila. Pošto su shvatili da zaista voli glumu, rešili su da je podrže. Mnogo joj znače saveti oca, zeta i starije sestre koja joj je pružila pravi primer kako treba da se ponaša u ovom poslu.

Sa druge strane, njen uspeh je često osporavan jer mnogi smatraju da uloge dobija zahvaljujući njima. To joj daje motivaciju da svojim trudom i radom pokaže da greše.

2010. godine je započela vezu sa Markom Đokovićem, mlađim bratom tenisera Novaka Đokovića. Pošto je on često bio van Beograda, raskinuli su sredinom naredne godine.

2015. godine je snimila spot za pesmu „Ako ti je stalo“ Magla benda u kome je grudi prekrila rukama što je izazvalo burne komentare. Dragana se zbog toga pokajala, ali drago joj je što je profesionalno odradila posao. Mediji su je povezivali sa frontmenom ovog benda, Vladanom, ali glumica je izjavila da su oni samo prijatelji.

Omiljeni Draganin pisac je Čehov i kroz njegova dela mašta o tome kakav bi njen život bio da je rođena u nekoj drugoj epohi. Glumu i muziku smatra veoma važnim stvarima u životu bez kojih ne može da zamisli dan.

Glumica vodi računa o ishrani i redovno trenira. Kada se preselila u Beograd, uglavnom je jela brzu hranu zbog čega se ugojila. Nakon toga je naglo oslabila i dugo nije mogla da dostigne željenu kilažu. Počela je da praktikuje hrono ishranu zahvaljujući kojoj je zadovoljna svojim zdravljem i izgledom.
 
Natrag
Top