Иза овога стоји велики и озбиљан посао. Нисам га инсталирао - погледао сам само сајт и видео презентације. Ја сам нови корисник линукса и доста сам трагао у последњих годину дана за неком дистрибуцијом која ће одговарати мојим потребама и укусу и после разних Убунту, КДЕ, Гном (па чак сам пробао руску РОСУ - на бази мандриве) зауставио сам се дефинитивно на Linux Mint 17.1. То значи да ми треба једна сигурна, стабилна дизајнерски уравнотежена дистрибуција која покрива све софтверске пакете које ја користим у својим пословима - од канцеларије до мултимедије , али и синхронизације података преко великих облак система - чак и руски Јандекс и Мејл.ру савршено раде у овој дистрибуцији.
Шта хоћу да кажем? Јако поштујем напор који је уложен у ову српско-језичну дистрибуцију и мислим да је то од огромног значаја за српски ИТ простор, али веома добронамерно, као старији , озбиљни корисник, препоручујем да се мало поради на дизајну, да се нађу и нека умеренија дизајнерска решења (нека буду традиционална-српска, али више реално фолклорна и сл) , као и умеренија мултимедијална презентација (шта би фалило некој српској поп, рок, па чак и старој народној музици?), да би број људи који би могли да се заинтересују за ову дистрибуцију ипак био већи.
И што се тиче КДЕ - у верзијама 5.... је , по мом мишљењу кренуо у веома сумњивом (можда ћорсокак) правцу па би требало имати и алтернативна десктоп решења.
Желим вам свако добро и много успеха у даљем раду.
Зоран