Događaji jakovljevi-Izrael u žiži znaka kraja vremena danas

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Razumeli smo se : Znači Izrael, ne država, nego narod nije načisto odbačen i ne razlikuju se ništa od ostalih naroda.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
9. Невоља и туга на сваку душу човека који чини зло, а најпре Јеврејина и Грка;
10. А слава и част и мир свакоме који чини добро, а најпре Јеврејину и Грку;

11. Јер Бог не гледа ко је ко. (Риљанима 2)

Дакле, ја не спорим да смо сви ми народ Божији јер прихватамо Сина Божијег, већ упућујем на чињеницу да је централна сфера дешавања исток, никако запад. Одувек је тако било. Зато ће нас и Господ сабрати, где? У Хјустону? Лондону?

Све пророчке књиге се фокусирају на ту регију и зато се говори да ће нас Господ сабрати тамо где ће царства ударити - на Јерусалим. Јеремија 25. глава говори о блудници која ће опити све народе безбожношћу, тј. говори о свим онима који одбацују Божију милост и благодат - Сина Божијег.

Исаија 23. глава говори о великој блудници Тиру која се "курваше са царствима земаљским" и која се трговином и лађама обогатила. Ако у овој 51. глави Јеремијине књиге не видиш о чему се ради, онда ти ни Откривење не може помоћи. Јер Откривење заправо понавља већ речено, објашњава и потврђује.

Јеремија, глава 51

1. Овако говори Господ: Ево, ја ћу подигнути на Вавилон и на оне који живе усред оних који устају на ме, ветар који мори.

2. Послаћу на Вавилон вијаче који ће га развијати и земљу његову испразнити, јер ће га опколити са свих страна у дан невоље његове.

3. Стрелац нека натеже лук на стрелца и на оног који се поноси својим оклопом, и не жалите младића његових, потрите му сву војску,
4. Нека падну побијени у земљи халдејској и избодени на улицама његовим.

5. Јер није оставио Израиља и Јуде Бог њихов, Господ над војскама, ако и јесте земља њихова пуна кривице Свецу Израиљевом.

6. Бежите из Вавилона и избавите сваки душу своју да се не истребите у безакоњу његовом, јер је време освете Господње, плаћа му шта је заслужио.

7. Вавилон беше златна чаша у руци Господњој, којом опоји сву земљу; вино његово пише народи, зато полудеше народи.

8. Уједанпут паде Вавилон и разби се; ридајте за њим; донесите балсама за ране његове, не би ли се исцелио.

9. Лечисмо Вавилон, али се не исцели; оставите га, и да идемо сваки у своју земљу; јер до неба допире суд његов и диже се до облака.

13. О ти, што станујеш крај воде велике и имаш много блага! Дође крај твој и свршетак лакомству твом.

45. Изиђи из њега, народе мој, и избавите сваки своју душу од жестоког гнева Господњег.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
9. Невоља и туга на сваку душу човека који чини зло, а најпре Јеврејина и Грка;
10. А слава и част и мир свакоме који чини добро, а најпре Јеврејину и Грку;

11. Јер Бог не гледа ко је ко. (Риљанима 2)

Дакле, ја не спорим да смо сви ми народ Божији јер прихватамо Сина Божијег, већ упућујем на чињеницу да је централна сфера дешавања исток, никако запад. Одувек је тако било. Зато ће нас и Господ сабрати, где? У Хјустону? Лондону?

Све пророчке књиге се фокусирају на ту регију и зато се говори да ће нас Господ сабрати тамо где ће царства ударити - на Јерусалим. Јеремија 25. глава говори о блудници која ће опити све народе безбожношћу, тј. говори о свим онима који одбацују Божију милост и благодат - Сина Божијег.

Исаија 23. глава говори о великој блудници Тиру која се "курваше са царствима земаљским" и која се трговином и лађама обогатила. Ако у овој 51. глави Јеремијине књиге не видиш о чему се ради, онда ти ни Откривење не може помоћи. Јер Откривење заправо понавља већ речено, објашњава и потврђује.

Јеремија, глава 51

1. Овако говори Господ: Ево, ја ћу подигнути на Вавилон и на оне који живе усред оних који устају на ме, ветар који мори.

2. Послаћу на Вавилон вијаче који ће га развијати и земљу његову испразнити, јер ће га опколити са свих страна у дан невоље његове.

3. Стрелац нека натеже лук на стрелца и на оног који се поноси својим оклопом, и не жалите младића његових, потрите му сву војску,
4. Нека падну побијени у земљи халдејској и избодени на улицама његовим.

5. Јер није оставио Израиља и Јуде Бог њихов, Господ над војскама, ако и јесте земља њихова пуна кривице Свецу Израиљевом.

6. Бежите из Вавилона и избавите сваки душу своју да се не истребите у безакоњу његовом, јер је време освете Господње, плаћа му шта је заслужио.

7. Вавилон беше златна чаша у руци Господњој, којом опоји сву земљу; вино његово пише народи, зато полудеше народи.

8. Уједанпут паде Вавилон и разби се; ридајте за њим; донесите балсама за ране његове, не би ли се исцелио.

9. Лечисмо Вавилон, али се не исцели; оставите га, и да идемо сваки у своју земљу; јер до неба допире суд његов и диже се до облака.

13. О ти, што станујеш крај воде велике и имаш много блага! Дође крај твој и свршетак лакомству твом.

45. Изиђи из њега, народе мој, и избавите сваки своју душу од жестоког гнева Господњег.
sve će se doista završiti kod jerusalima. Pisma na to jasno upućuju. armaedon i sve ostalo.
narod Božji ima veru ,spašenje je od Jevreja zna se zašto to Isus kaže u jovanu 4.samarjanki jer Izrael je prvi dobio jasnu reč,čuj izraelu Gospod je Bog tvoj jedan jedini!
Man of God - Armagedon( Part.1) - YouTubeMan of God - Armagedon ( Part.2) - YouTube

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Zar stvarno neki misle da će današnji Izrael igrati veliku ulogu u posljednjim vremenima....semiti su nestali a kazara koliko hoćete...pustite se dispenzacionizma...

Kod:
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/139886-od-13-izraelskih-premijera-njih-osam-su-masoni-aktualni-benjamin-netanyahu-je-mason-33-stupnja.html

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pola proroštava ukazuje da će Izrael biti mesto gde će se odigrati zadnji događaji i tamo će milenijum biti uspostavljen.
Opasnost je u dvojnoj službi-imitaciji kako satana imitira mnoge stvari tako i cionisti imitiraju razne događaje gdesebe žele predstaviti vernim Jevrejima i ugotoviti mesiju koji će im pasovati jer će i Tijaru imati pa kad sedme uspremljen mu hram onda će dovršiti prevaru.

Čitamo da će pagani i Jevreji trpiti zbog vere od bezakonika i njegovog sistema.Sad se lukavo ujedinjuju na mamac a ono malo što ostane izvan tog saveza sa BEZAKONIKOM biće ubijani pod izgovorom da su oniuzrok nevolje a ne ekumena jer Bog udara usavez bezbožnosti a zver u savez Božji i verne.

Natrag