Doček Nove godine podelio Valjevce

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Doček Nove godine podelio Valjevce







Valjevo - Na forumima gradskih portala i društvenoj mreži Fejsbuk besni pravi rat protivnika i pobornika novogodišnjeg koncerta u Valjevu na kome će nastupiti Željko Joksimović, Ana Bekuta, “Neverne bebe”, Miki i Jelena Jevremović.Na Fejsbuku je čak formirana grupa protivnika javnog dočeka u Valjevu i trošenja para poreskih obveznika za glamurozni doček. Ova grupa predlaže bojkot koncerta ispred Centra za kulturu ili njegovo ometanje pištaljkama.


nova-godina-docek-nove-godine-beograd-galija-plavi-orkestar-sergej-cetkovic-1328585176-120002.jpg



U komentarima preovlađuje bes zbog toga što vlasti daju novac iz gradske kase u vreme kada je većina Valjevaca osiromašena, a posebno što su organizatori za nastup odabrali Anu Bekutu, apostrofirajući njenu vezu sa ministrom Mrkonjićem, uz stav da se gradski funkcioneri na taj način “uvlače” ministru.

S druge strane, u komentarima podrške dočeku, podseća se da Valjevo dve godine zaredom “jedino uz Crnu Travu” nije imalo javnu proslavu Nove godine u Srbiji, a da prethodno neafirimisani lokalni bendovi u najluđoj noći nisu mogli da okupe više od par stotina ljudi.

Ako Valjevo hoće da bude grad, valjda je red da se jednom u 20 godina izdvoji i neka pristojna suma za ozbiljniji doček. Ako je već grad toliko siromašan, onda neka opština plati za sve nas jadne i siromašne jedan zajednički doček - piše jedan od posetilaca gradskog internet portala.


U organizacionom odboru objašnjavaju da u tri miliona dinara ulazi mnogo više od samog honorara za Bekutu i Joksimovića. Grad je, naime, potpisao ugovor sa „Melos estradom“ i tim novcem, sem izvođača, biće plaćeno pratećih 13 muzičara, ton-majstori i majstori svetla, bina i ostala oprema, te promotivna kampanja koncerta. Organizacija javnog dočeka, dodaju u valjevskom odboru, Užice gde će nastupiti Goca Tržan košta dva miliona, a Niš gde će svirati „Balkanika“ košta 3,5 miliona dinara. Troškove nastupa “Nevernih beba” i Mikija i Jelene Jevremović, ističu u odboru, platiće sponzori.


Sam Željko Joksimović za „Blic“ kaže da je ubeđen da će Valjevo imati najbolji doček u Srbiji.

Pojedini funkcioneri vladajuće SNS izjasnili su se protiv organizacije dočeka, smatrajući da je skup, ali sem opozicione DS, nijedna stranka se zvanično nije oglasila o programu i trošku proslave.

- Nismo protiv dočeka jer smo ga organizovali prošle godine mnogo skromnije. Ako želite da ljudi zaista dođu, to znači da morate dovesti velike zvezde, a to košta. Da li ima para, treba da procene vlasti. Nas, međutim, zanima kako je Valjevu dopala vanbračna ljubav ministra Mrkonjića i da li to ima veze sa pričama da je grad od ministarstva na čijem je čelu tražio 60 miliona dinara za projekte infrastrukture - pita se odbornik DS Aleksandar Ranković.



Izvor:
Blic.rs
 
Natrag
Top