Dobila otkaz jer je mnogo seksi

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Dobila otkaz jer je mnogo seksi

FoNet , 04.06.2010 08:27:51

debra1.jpg


NjUJORK

- Tridesettrogodišnja Debra Lorencana, koja je radila u jednoj banci na Menhetnu, dobila je otkaz zbog toga što je provokativnim oblačenjem uznemiravala kolege i na taj način im umanjivala radne efekte. Samohrana majka je zbog toga tužila banku, koja je saopštila da Lorencana nije otpuštena zbog toga što je isuviše seksi, nego zato što je loše radila. Debra je, međutim, uz tužbu dostavila i uputstvo za oblačenje, koje joj je napismeno dao pretpostavljeni. Reč je o spisku stvari koje ne sme da oblači kada dolazi na posao, a na njemu se, između ostalog, nalaze tesne farmerke, cipele sa visokim potpeticama, rolke i strukirani kostimi. "Mislila sam da se radi o nečijoj šali. Ne znam koga uznemiravam, ali znam da sam imala najviše klijenata i da se niko od njih nije žalio na moj izgled", kaže Lorencana. Ko je u pravu, odlučiće njujorški sud.





 
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
inače ovakve glupače kao ova misle da su bogom dane i kad ih spustiš na zemlju to shvataju kao prijetnju i naravno od svoje glupoće i bijesa ostaje im samo da te mrze i tuže...
 
Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
19
Kod nas se uz takav spisak stavlja naslov: Poželjna garderoba
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
inače ovakve glupače kao ova misle da su bogom dane i kad ih spustiš na zemlju to shvataju kao prijetnju i naravno od svoje glupoće i bijesa ostaje im samo da te mrze i tuže...
ne razumem što je glupača?ako žena dobro izgleda i treba to da pokaže a ne da nosi rolke i neke suknje od 4 metra oko sebe
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Seksi bankarki opet preti otkaz

NJUJORK 10. 06. 2010
PRESS

Seksi bankarki opet preti otkaz


Bankarskoj službenici Debri Lorencana (33), koja tvrdi da je otpuštena iz Siti banke na Menhetnu u Njujorku jer je previše seksi, preti otkaz i na novom poslu.

bankarka.jpg


Lepa Portorikanka sada radi u drugoj velikoj banci JP Morgan Čejs u kojoj joj poslodavac preti otkazom ukoliko ne prestane javno da priča o otkazu u Siti banci.Debra, inače samohrana majka, postala je prava medijska zvezda u Americi i idol mnogim zaposlenim ženama. Ona se pojavljivala u nekoliko TV emisija da bi pričala o neprijatnostima koje je doživela u svetski poznatoj Siti banci. Žena je čak tužila tu banku jer je, kako sama kaže, dobila otkaz zato što je previše atraktivna, pa njene kolege nisu mogle da se koncentrišu na posao.

Izostaje sa posla

Sadašnji Debrin poslodavac, banka JP Morgan Čejs, nije zadovoljan što ona izostaje sa posla kako bi u javnosti pričala o sudskoj parnici koju vodi protiv Siti banke. Na novom radnom mestu je čak pokrenut disciplinski postupak protiv nje.
Prema njenim rečima, direktor Džejmi Dajmon zapretio joj je da će je kazniti ukoliko ne prekine sa pričama o otkazu sa bivšeg radnog mesta.
- Rekao mi je da će biti osnova za otkaz ukoliko nastavim da pričam - kaže Lorencanova.

Neće da ćuti

Ona dodaje da je ovoga puta niko neće ućutkati i da će pričati glasnije nego ikad.
Ni njen advokat Džek Takner ne dozvoljava da Lorencanova odustane od tužbe i od javnih nastupa.
- Ukoliko bude otpuštena i iz JP Morgana Čejsa, tužiće i tu banku. Nezakonito je da joj neko uskraćuje pravo da javno govori o nezakonitim postupcima poslodavaca - naveo je Takner.
Inače, Debra je u Siti banci radila kao službenica sa platom od oko 58.000 dolara godišnje. Prvo su počeli da joj prigovaraju da se izazovno oblači, pa su joj zabranili suknje koje se sužavaju u kolenima i uske majice. Ta odluka se kasnije proširila i na kostime sa malo kraćom suknjom i na cipele sa visokim potpeticama. Ona je, međutim, i bez svega toga izgledala veoma izazovno i odvlačila pažnju svojim kolegama, pa su je sa šaltera prebacili u arhivu. Budući da je i tamo bila neodoljiva za kolege, Debra je na kraju dobila otkaz.

(AG.)





 
Natrag
Top