Dobar dan, da li je to Faking?

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
130


Žitelji austrijskog sela besni su zbog telefonskih poziva pijanih šaljivdžija.
v186816p0.jpg

Selo Fuking u Tarsdorfu godinama je na meti radoznalaca iz krajeva sveta u kojima se govori engleski jezik. Ime se u originalu piše "Fucking", što je modernizacija starog naziva koji je značio "naselje naroda plemića Fokoa". Međutim, englesko izgovaranje imena "faking" ("je*anje") silno zabavlja radoznalce i šaljivdžije.

Meštanin Johan Majer (56) rekao je za austrijsku štampu da su pozivi nepoznatih ljudi koji govore engleski postali toliko učestali, da žitelji više ne znaju kako da se odbrane od njih.

"Svaki poziv je sličan - 'halo, da li je to Faking', ili 'jeste li za Faking', glasom koji zvuči kao da je neko pijan, a onda gromoglasni smeh i spuštanje slušalice", rekao je ogorčeni Majer.

Pre nekoliko godina, seoske vlasti morale su da na puteve postave saobraćajne znake koje je teško demontirati, pošto su prolaznici oduševljeno krali znakove sa imenom mesta. Omiljeni "plen" radoznalih bio je znak sa natpisom "Faking - molimo vas, ne toliko brzo".

"Fuking je malo mesto, u kom živi stotinak skromnih ljudi. Samo želimo da nas ostave na miru", rekao je gradonačelnik Zigfrid Hopl.

(MONDO)
 
Natrag
Top