Dizanje sistema problem?Windows Xp- sp3!

Učlanjen(a)
14.02.2014
Poruka
13
Jovice,Jovice,vragolanu stari - dokle vise da pricam...
U pravu si ti za sve sto si napisao ali...da li zelis OS (operativni sistem) koji ce da besprekorno radi u bilo kojim uslovima ili hoces XP da bi ovde pricao kako si uspeo da ga "nateras" da radi u nekoj aplikaciji ili igrici (sto je tebi vidim bitno)....
Ako bas hoces,i i privrzen si XP-u okacicu ti link da preuzmes moj "original XP SP-3",pozz...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.090
Evo i mene kao sto sam i mislio ja i Milans1111 problem je bio u disku,nije bio dobro narezan digli smo sistem stavili smo Windows xp -sp3 .Medjutim sad imamo drugi problem ,nikako ne mozemo da nastelujemo you tube da radi,secka i dalje.Probali smo sa starijim fles plejerima ,sa pluginsima isto starijim da se ne updejtuju na nove,ne vredi nista.Probali smo da iskljucimo HTML5 i onu opciju enable hardware da odcekiramo,stavljali na najmanju rezoluciju videa na podesavanjima u videu ne i ne.Ton radi nekako al slika secka, nekad sporije nekad brze zavisi od podesavanja al nikako ono pravo da bude.
Pitam:Sta moze da ne valja,dal ima neka podesavanja u grafickoj kartici mozda ili to nema veze?
-Mozzila i dalje koci malo manje mozda nego pre al koci,ne znam sta sam hteo jos al ne mogu se nerviram vise.
-Zasto ima oko 40 procesa u pozadini u Task menageru a nema 5-6 programa kako da znam koje procese da ugasim?
----POZZZZ---

Recimo ovako pogledaj ovaj link,
Kod:
[url]http://www.techrepublic.com/blog/it-security/10-services-to-turn-off-in-ms-windows-xp/354/[/url]
pogledaj i jos ostale services koje ti nisu potrebne svaka ima opis, ako nisi siguran googlaj sta mozes da iskljucis.
Ako ti je ukljucen windows update primetices da ti jedan proces(svchost.exe) zauzima mnogo procesor, na starim kompjuterima i do 100%, zbog toga verovatno i kompjuter radi usporeno. Windows je ubacio neki bag, rekao bih namerno u poslednje updateove da bi naterao ljude da prodju na noviji operativni sitem. Slicna fora kao nekada sa internet explorerom(kada su dokazivali da kompjuter radi mnogo sporije bez njega), zbog cega su paltili veliku odstetu...
Proveri da li je to slucaj i uradi ono iz druge teme. Takodje mozes probati sa starijom verzijom, firefox iz firefox arhive, sto sam postavio. Isprobaj vise flash playera. Neki put taj bag sa svchost se resi iskljucivanjem windows update, neki put i microsoft update(start/all programs /Msoft update pa u internet explorer iskljucis), ukoliko to ne pomaze moraces izgooglati resenje ili mozda neko drugi postavi ide iz cmd prompta.

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.090
Jovice,Jovice,vragolanu stari - dokle vise da pricam...
U pravu si ti za sve sto si napisao ali...da li zelis OS (operativni sistem) koji ce da besprekorno radi u bilo kojim uslovima ili hoces XP da bi ovde pricao kako si uspeo da ga "nateras" da radi u nekoj aplikaciji ili igrici (sto je tebi vidim bitno)....
Ako bas hoces,i i privrzen si XP-u okacicu ti link da preuzmes moj "original XP SP-3",pozz...
Covek je otvorio temu ovde da bi mu neko pomogao da resi problem, ne da bi mu neko savetovao da kupi novi kompjuter i operativni sistem, da je covek to hteo, isao bi ili u servis ili prodavnicu. Sto se tice stabilnosti i nestabilnosti, ja sam do skoro iamo triple boot, ubuntu zato sto sam hteo, windows 7 zato sto je noviji OS, i windows xp za ono sto mi nije radilo u 7ci(a ne radi ni u 8ci). Pretpostavljam i da vozis automobil iz ove godine, kao i da svake godine menjas namestaj u kuci, pa sto da ne pravis i novu kucu svake godine, neces valjda da zivis u staroj :D

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Evo i mene kao sto sam i mislio ja i Milans1111 problem je bio u disku,nije bio dobro narezan digli smo sistem stavili smo Windows xp -sp3 .Medjutim sad imamo drugi problem ,nikako ne mozemo da nastelujemo you tube da radi,secka i dalje.Probali smo sa starijim fles plejerima ,sa pluginsima isto starijim da se ne updejtuju na nove,ne vredi nista.Probali smo da iskljucimo HTML5 i onu opciju enable hardware da odcekiramo,stavljali na najmanju rezoluciju videa na podesavanjima u videu ne i ne.Ton radi nekako al slika secka, nekad sporije nekad brze zavisi od podesavanja al nikako ono pravo da bude.
Postoji jos jedno resenje,dakle pretrazivac K-Meleon 1.5.4.0,uradjen je na bazi mozzile,super lak,jednom kada se podesi pocetna strana i na yt na upozorenje da je zastareo pretrazivac kliknes na ne hvala,yt radi u fullsrcean-u na 720 bez problema,sa flash pluginom 10.3.Na primer meni sa procesorom na 1.6ghz fullscrean na 480 koristi 30-40 posto procesora i 300mb rama,na xp sp3 uz avast 2014.Postavio sam pocetnu stranu google,prijavio se na nalog,i na yt,i sto mi se najvise svidja i google i yt imaju onaj stari izgled,od pre godinu dana.Zasad testiram,ali mi se svidja yt u hd na 1.6 ghz,bez stucanja i seckanja i html5.Pozzz

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
Nenade , druze, prike.... ti bas mucis muke. Slazem se sa Torgandwarf-om, po meni je to neki proces koji je zakovao procesor u 100% na leru (idle) a jos ako je neki slab procesor a jeste seckace sve zivo, narocito youtube... Sigurno je neki proces opteretio maksimalno procesor...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Ma nije moj komp ja ne bi mogo da izdrzim sa takvim kompom,i ovaj moj sto imam radi solidno za ono sto mi treba,ali kako vreme odmice pocinje da me gusi jel mi je potrebno jos vise i vise programa,pa cu jos neku godinu jednu dve moram da zamenim,ne vredi ga pojacavat ne isplati se.Mene zanima da naucim po nesto zbog cega i kako se desava ,to mi je cilj a i usput se nerviram sto nece i kako nece,znam da je los ali za osnovne potrebe da ne moze da radi za net i za you tube e to mi nije jasno,sta ga tu gusi toliko.Inace da je moj odavno bi bio u kistri.I ja slabo znam oko kompova imam ga samo od pre dve godine,ali napredujem polako,svaki dan saznam po nesto novo....POZDRAV ZA MAJSTOREEEEE....

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Nenade nemoj gubiti nadu i nervirati se.Svi smo mi na Forumu da bi nesto novo naucili,jer oko kompa uvek ima nesto novo da se nauci.Sad neko duze ima komp i malovise zna oko problema,a nekada je i najboljima potrebno dosta vremena da nesto resi,a dosta nas mora da ode do servisa i da mu to urade drugi.I meni je krivo sto za neku sitnicu ranije nisu hteli da rade predamnom nego kazu dodji sutra i bice gotovo,a kada ti kaze da ce biti gotovo za tako kratko vreme,onda sigurno znaj da nije neki veci kvar nego sitnica.Nego ti nista drugo ne preostaje ovako pracenje Foruma i Googlanje i ima dosta dobrih stvari da se procita i da se nauci,a na Forumu ima dosta dobrih ljudi od kojih mozemo mnogo nauciti i koji hoce svoje znanje da podele sa nama.Pozdrav i polako sve se da resiti.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Evo slike procesa u kompu sta iskljuciti ...http://imageshack.com/a/img546/3475/r4ib.jpg...

Evo ovako idi na start i u search kucas msconfig pa enter
u tablici boot poiskljucuj sve sto ti ne treba znaci sve procese sa imenom korisnika
ostavi drajvere i antivirus!
Koliko ja vidim iz taska tebi team wiever vuce najvise procesor
iskljuci ga ne treba da ti se startuje sa sistemom vec ga rucno ukljucuj po potrebi kao i ostale programe!

Natrag