Direktor "Gavrić prometa" oštetio Državu za milijune kuna

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Izvor: Slobodna Dalmacija 18.11.2010. | 14:41

Direktor "Gavrić prometa" oštetio Državu za milijune kuna



Direktor tvrtke 'Gavrić promet' I.G. (48) u mjesec dana zaradio je dvije prijave jer je oštetio državni proračun za višemilijunski iznos, ali i jer je 'zavaljao' za 100 tisuća kuna labinsku tvrtku podvalivši joj nenaplative zadužnice.

U prvoj prijavi zbog prijevare u gospodarskom poslovanju 48-godišnji poduzetnik je sklopio ugovor sa obrtom za proizvodnju PVC stolarije Roplast u vlasništvu 37-godišnjeg
R.R..

Od tvrtke je preuzeo stolariju vrijednu preko 100 tisuća kuna, a kao garanciju je dao dvije nenaplative bjanko zadužnice jer na računu firme novčanih sredstava nema.


Osim toga, Odjel gospodarskog kriminaliteta obradio ga je zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju i utvrdio da je 48-godišnjak od runa prošle godine do veljače ove godine zanemario plaćanje pola milijuna kuna PDV-a.


Također je u tom istom periodu sa žiro-računa 'Gavrić prometa' podigao preko tri milijuna kuna bez da ih je proknjižio u knjigovodstvenim knjigama pa je, očito trošeći novac u privatne svrhe a i da izbjegne druge novčane obaveze, kažu u policiji, oštetio državni proračun.


HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN
 
Natrag
Top