Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Diana Ross

diana-ross-2006-clive-davis-pre-grammy-awards-party-HyHSjI.jpg

Poznata glumica i pevačica rođena je 26. marta 1944. godine u Detroitu. Mnogima će ostati u sećanju po sukobu sa koleginicom iz grupe "Supremes" usred novogodišnjeg koncerta, ili po nezaboravnom incidentu povodom nestanka dela novca od koncerta koji je održala u humanitarne svrhe. Bilo je još puno incidenata koji su kvarili sliku o ovoj dami, ali joj i podizali popularnost. Ipak, njena biografija veoma je interesanta zbog pozitivnih događaja; Rosova je svojim prisustvom obeležila čitave dve decenije u šou-biznisu.

Deset godina je ova pevačica predvodila čuveni ženski trio iz šezdesetih godina, "Supremes". Sa 12 hitova koji su bili na prvim mestima američkih muzičkih top-lista i milionima prodatih albuma, ova grupa je po popularnosti bila odmah iza "Bitlsa". Zbog harizme ove pevačice, sredinom šezdesetih menadžer grupe menja naziv grupe u "Diana Ross and the Supremes". Godine 1969. Dajana Ros napušta grupu i kreće u solo karijeru. Dva singla koja je izdala do 1970. godine bila su veoma popularna i Rosova postaje jedna od najpoznatijih solo izvođačica u svetu.

Godine 1970. Dajana Ros se oprobala u glumi. Glavna uloga u filmu "Dame pevaju bluz", gde je igrala legendarnu Bili Holidej, donela joj je nominaciju za Oskara. Film je imao ogroman komercijalni uspeh, ali je primio i odlične kritike. Prvi uspeh ju je zavarao. Naime, dva naredna filma, u koje je polagano puno nade, "Mahagonija" i "Čarobnjak iz Oza", doživeli su debakle.

Teške godine u glumačkoj karijeri Dajana Ros je nadoknađivala uspesima u muzici. Njeni albumi su konstantno prodavani u milionskim tiražima, a hitovi su gotovo bez izuzetka bili na vrhovima muzičkih top-lista. Verovatno je najveći uspeh u muzičkoj karijeri bila njena pesma snimljena za potrebe filma "Endless Love", a kasnije izdata na singlu, koji je prodat u više od dva miliona primeraka, što je za početak osamdesetih godina bio neverovatan tiraž.

Postepen pad popularnosti ove dive osetio se tek krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina. U to vreme ona se oprobala i u pisanju, a počela je da se bavi i biznisom. Objavila je dve knjige o svom životu, od kojih je prva, prilično kontroverzna, prodata u više od pola miliona primeraka. Godine 1990. kupila je većinski paket akcija jedne velike američke izdavačke kuće, koja joj je u početku objavljivala muzička izdanja.

Dajana se tri puta udavala i razvodila. Iz tri braka ima tri ćerke i dva sina. Poslednji brak, sa norveškim biznismenom Arneom Naesom, raspao se krajem 1999. godine.

Izvor: Krstarica






 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
Diana Ross - Missing you

Diana Ross & Julio Iglesias - All Of You

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top