Devojčica u hlebu našla ispečenog miša

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.001
Nesvakidašnji događaj u Leskovcu

Devojčica u hlebu našla ispečenog miša


M. Ivanović | 29. 05. 2010. - 00:02h | Blic Online


Učenica trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole u Leskovcu N. Ć. (17) pronašla je miša u vekni hleba kupljenoj prekjuče u prodavnici „Orion“ i od tada ne može da jede hleb, pa čak povraća pri pomisli na tu, jednu od najvažnijih životnih namirnica. Vekna sa pečenim mišem proizvedena je u ovdašnjoj pekari „Zlatni pek“, kako stoji na fiskalnom računu i na papirnoj kesi u kojoj je hleb spakovan. U toj pekari negiraju da je hleb s mišem njihov proizvod.


42579_08lesk1_hf.jpg


Baka 17-godišnje N. Ć. pokazuje ispečenog miša


- Nikada više neću da jedem hleb jer od pomisli na njega, povraćam - kaže vidno uzbuđena devojka, koja je lično tog jutra hleb kupila u prodavnici u naselju Ančiki, gde živi s porodicom.

Prema njenim navodima, miša je primetila u momentu kada je htela da zagrize parče hleba, isečeno i namazano paštetom.


- Htela sam da pojedem parče hleba sa paštetom pre polaska u školu, ali kada sam ga prinela ustima, videla sam sa donje strane neku izbočinu. Pročačkala sam malo i shvatila da je reč o pečenom mišu. Htela sam da se onesvestim od mučnine u želucu - priča mlada devojka.

Porodica N. Ć. je istog momenta reagovala i podnela prijavu Republičkoj poljoprivrednoj inspekciji u Leskovcu, zaduženu za kontrolu kvaliteta hrane, gde nam je rečeno da je u toku kontrola pekare, ali i prodavnice „Orion“, te da će se tim povodom saopštenjem oglasiti u ponedeljak.


U prodavnici „Orion“ kažu da je to prvi slučaj da u hlebu bude pronađen miš u lancu njihovih prodavnica, a direktor „Zlatnog peka“ Aleksandar Mladenović negira sve optužbe.


- Ne postoji čak ni teoretska mogućnost da se tako nešto desi u našoj pekari. Kao prvo, naše mašine su toliko jake da bi samlele miša u prah, a s druge strane, higijena je vrhunska. Osim toga, posedujemo sve sertifikate neophodne za vrhunski kvalitet i proizvodnju, pa čak i ISO 22000, što retko ko ima - navodi Aleksandar Mladenović.


Lozinka Ć., baka devojčice koja bezuspešno pokušava da nagovori unuku da uzme makar parče hleba koji je ona svojim rukama ispekla, kaže da ne zna ko je kriv, ali da želi da se krivac kazni.


- Miš je ispečen u hlebu, evo vidite. Tako pečen nije mogao da utrči u veknu - pokazuje sačuvan odrezak sa mišem Lozinka Ć.
 
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
156
Moj brat je nasao izmet od misa u hlebu od tada jede samo domaci hleb.....
Roditelji od mog druga imaju pekaru, bila sam par puta kod njih kad prave hljeb i pakuju jufke za pitu,nisam mogla da vjerujem sta oni radnici u pekari sve rade.Od tad mi ne pada na panet da kupujem jufke hleb rijetko...
 
Natrag
Top