Devetogodišnji sin rukometaša Čuture umro kad je pogođen kamenom u

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Devetogodišnji sin rukometaša Čuture umro kad je pogođen kamenom u glavu


V.S. - Barselona |



Srpski reprezentativac u rukometu Dalibor Čutura doživeo je veliku porodičnu tragediju - izgubio je devetogodišnjeg sina koji je smrtno stradao u nerazjašnjenom incidentu u jednom parku u Leonu.

250683_cutura-foto--afp-josep-lago_f.jpg


U vesti španske novinske agencije samo se kaže da je dečak "pogođen kamenom u glavu" i da je, sa znacima života, prebačen u bolnicu, ali lekari nisu mogli da ga povrate iz kome.


Nesreća se dogodila oko 19 časova, ali nema detalja kako je do nje došlo.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Porodična tragedija Dalibora Čuture

Porodična tragedija Dalibora Čuture

Izvor. B92 | AK


Rukometni reprezentativac Srbije Dalibor Čutura doživeo je veliku porodičnu tragediju pošto mu je poginuo devetogodišnji sin.

1991819924fd599eb9fe1a562341088_orig.jpg

Španski mediji navode da je sin našeg rukometaša stradao u nerazjašnjenom incidentu u parku u španskom gradu Leonu, gde Čutura igra za lokalni Ademar.

List "As" piše da je dečak "pogođen kamenom u glavu" i da je, sa znacima života prebačen u bolnicu, ali je nakon pada u komu posle nekoliko sati umro od srčanog udara.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 19 časova, a prema pisanju španskog eurosporta, "dečak se potukao sa još tri maloletnika uzrasta od 7, 11 i 16 godina".

Hitna pomoć je brzo stigla na mesto nesreće, ali nakon dužeg procesa reanimacije u bolnici, lekari nisu uspeli da ga povrate u život. Lokalne vlasti naredile su autopsiju kako bi se utvrdilo da li je direktni uzrok smrti bio udarac u glavu.

Čutura je bio deo nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Srbiji gde je osvojeno srebro, a sada je neizvestan njegov nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Čuturin sin nije umro od udarca

[h=1]Čuturin sin nije umro od udarca
[/h] Izvor. B92 | AK



Tragično nastradali sin srpskog rukometnog reprezentativca Dalibora Čuture preminuo je zbog izliva krvi u mozak, utvrđeno je autopsijom 9-godišnjeg Stefana.

1991819924fd599eb9fe1a562341088_orig.jpg
Stručnjaci forenzičke medicine nastavljaju da proučavaju slučaj, ali za sada nema dokaza da je smrt usledila usled udarca kamenom, kako je prvobitno saopšteno.
Mediji navode da policija i dalje rekonstruiše činjenice i prikuplja izjave svedoka oko navodne tuče malog Stefana sa trojicom identifikovanih dečaka uzrasta sedam, 11 i 16 godina u parku u Leonu.
Pre nekoliko dana mediji su izveštavali da je mlađi sin srpskog rukometaša kamenom pogođen u glavu, a iako mu je prva pomoć ubrzo ukazana, medicinski tim nije uspeo da ga oživi nakon što je pao u komu.

Španska "Marka" objavila je saopštenje porodice u kojem se negira da je Stefan učestvovao u tuči u parku.

"Stefan ije učestvovao ni u kakvoj uličnoj prepirci, tuči kamenjem, niti koškanju. Ne znamo kako se to tačno dogodilo, ali se zna da je to bio nesrećan slučaj, a njegov mali život ugasio je moždani udar. Stefan će zauvek ostati u našim srcima i životima", kaže se u porodičnom saopštenju gde porodica apeluje da se poštuju njihova osećanja.

Dalibor Čutura je dugogodišnji igrač španskog prvoligaša Ademar Leona i član reprezentacije Srbije koja je u januaru u Beogradu osvojila srebrnu medalju na prvenstvu Evrope.

On je bio na pripremama državnog tima u Srbiji, a na vest o tragičnom dogadjaju prvim avionom je otputovao u Španiju. Posle ove tragedije neizvesno je da li će Čutura biti u sastavu ekipe za Olimpijske igre u Londonu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Čutura: Igraću za Stefana na OI

Čutura: Igraću za Stefana na OI

Izvor. B92, Večernje novosti


Srpski rukometaš Dalibor Čutura rekao je da će igrati na predstojećem Olimpijskim igrama u Londonu, uprkos velikoj tragediji koja ga je zadesila.

1991819924fd599eb9fe1a562341088_orig.jpg

Čuturi je u nedelju, u španskom Leonu, preminuo 9-godišnji sin Stefan, od posledica izliva krvi u mozak, zbog čega je bilo nedoumica oko toga da li će imati snage da uopšte igra u prestonici Velike Britanije.

“Kada sam sa dugačkog, gotovo večnog puta odavde do Španije konačno stigao u naš stan u Leonu, prvo što mi je Marija gotovo još na vratima rekla bilo je: “Obećaj da ćeš, za svog sina, igrati na Olimpijskim igrama”. Daću sve od sebe da ispunim to obećanje”, rekao je Čutura.

Čutura je pripreme reprezentacije napustio čim mu je stigla vest o smrti sina, a saigračima bi trebalo da se ponovo priključi 25. juna.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rukometaši Srbije jednoglasni: Ceo tim igraće za Stefana

Rukometaši Srbije jednoglasni: Ceo tim igraće za Stefana


Blic




Porodična tragedija Dalibora Čuture šokirala je rukometnu i sportsku javnost i van granica Srbije. Iz španskog grada Leona, gde se dogodila nesreća, Dalibor je doneo urnu sa posmrtnim ostacima sina Stefana u Bezdan, gde se okupila porodica Čutura, deleći sa najbližima bol zbog tragedije koja ih je zadesila.

251760_cutura4_ff.jpg

Rezultati autopsije ukazuju da je mali Stefan umro od posledica moždanog udara


Veliki sportista i čovek Dalibor Čutura odlučio je da se 25. juna vrati na pripreme rukometne reprezentacije i da, po nagovoru supruge Marije i drugog sina Davida, igra na Olimpijskim igrama za Stefana. Selektor Veselin Vuković je još pre nekoliko dana, posle razgovora sa našim asom, znao da će u Londonu moći da računa na iskusnog srednjeg beka.

- Pričali smo dugo... Tada mi je saopštio svoju odluku i drago mi je što je tako. To je hrabar potez dobrog čoveka i sportiste, što je najbolji način da se kroz rad u državnom timu, druženju sa saigračima i stručnim štabom, treninge i utakmice skloni pritisak. Na njemu je bila odluka, koju pozdravljam, a mi ćemo mu pomoći, kao njegova šira porodica, ne da preboli - jer to ne može, već da se vrati normalnom toku života - kaže Vuković za „Blic“.

251972_cutura-foto-d-goll697_f.jpg

Marija i Dalibor Čutura se uzajamno bodre posle tragične smrti sina Stefana


Selektor evropskih vicešampiona odlazi u Bezdan da Čuturi pokaže koliko je ekipa uz njega.

- Direktor Vladica Spasojević i ja idemo da porodici izjavimo saučešće, tako ćemo mu pokazati da smo uz njega u ovim teškim danima bola i tuge - dodao je Vuković.

U španskom gradu Leonu prošle nedelje su objavljeni rezultati autopsije posle tragične smrti Stefana Čuture, sa prilično iznenađujućim, mada ne i definitivnim nalazom forezničara: dečak je umro od posledica moždanog udara.


Darko Stanić: Još nisam došao sebi

252130_cutura-foto-marko-metlas_f.jpg

Zajedno kad je najteže: Čutura, Vuković i Prodanović


I Daliborovi saigrači su potreseni. Najbolji golman Evrope Darko Stanić kaže da još nije došao sebi, kao ni ostali, posle velike tragedije.


- Svi smo mislima uz Dalibora. To je veliki udarac za sve nas, za ceo tim. Iste noći kad smo saznali za tragediju poručili smo mu da smo svi uz njega i da na našu pomoć - bilo koju, može da računa koje god da je doba dana ili noći. Dobro je što će biti s nama na Olimpijskim igrama, tako će skrenuti misli sa onoga što ga je zadesilo. A mi ćemo sve pobede posvetiti Stefanu - rekao je Stanić.

Posle posete porodici u Bezdanu, Dalibor i Marija će se, sa sinom Davidom vratiti u Španiju, gde Dalibor igra za rukometni klub Ademar Leon. Podsetimo, porodica Čutura odlučila je da u Srbiji neće organizovati komemoraciju i sahranu tragično preminulog sina Stefana.


 
Natrag
Top