Desetine građana u Kraljevu zbrinuto i poslato kući

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
KRALJEVO 03. 11. 2010
Tanjug

Desetine građana u Kraljevu zbrinuto i poslato kućiMinistar zdravlja Tomica Milosavljević, koji se nalazi u Kraljevu, je rekao da su ga zdravstveni radnici u tom gradu da je posle zemljotresa jedna građanka primljena sa težim povredama u bolnicu, ali da nije životno ugrožena
Ministar je u izjavi Tanjugu rekao da je više desetina građana zbrinuto u zdravstvenim ustanovama i vraćeno kući na kućno lečenje.
Prema Milosavljevićevim rečima, značajno je oštećena zgrada Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, tako da je zabranjen ulaz u nju, a danas će biti organizovana evakuacija laboratorija iz zgrade Zavoda.
On je istakao da su u pomoć odmah pristigli Zavodi za javno zdravlje iz Čačka i Kruševca, tako da se uzorci vode iz vodovoda šalju na analize u laboratoriju u ta dva grada.
"Takođe su krenule mobilne epidemiološtke ekipe iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" i iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, koji je uspostavio 24 časovno dežurstvo i mobilisao je mrežu zavoda koji će o aktivnostima redovno obaveštavati javnost", rekao je ministar.
On je dodao da je značajno oštećena zgrada kraljevačkog Doma zdravlja, zgrada bolnice na mnogim delovima, ali ne tako ozbiljno, a došlo je do pucanja vodovodnih cevi i do poplave jednog dela porodilišta, ali su bebe bezbedne i evakuisane su u okviru zgrade kraljevačke bolnice.
"U pojedinim delovima grada trenutno nema vode, telefonske veze su u prekidu i fiksne i mobilne telefonije, tako da se teško uspostavlja međusobni kontakt unutar grada", kazao je Milosavljević.
 
Natrag
Top