depra

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
ja sam u depresiji od kada znam za sebe ne znam kako daljesorry

Idi u apoteku i kupi kompleks B vitamima. Proizvode ga Galenika, Krka i Jaka-Radoviš. Ovaj posljednji je najeftiniji. Popij dnevno 3-4 dražeje uz jelo ili neposredno poslije. Osim toga u apoteci kupi magnezijum sulfat koji se još zove gorka so ili Epsom so. U bilo kojoj apoteci to imaš. Pakovana je u kesice po 20 ili 30 gr i koristi se inače kao laksativ jer magnezijum ima i takvo dejstvo. Da bi izbjegao takvo djelovanje magnezijuma u 2 litra vode otopi dvije najmanje kašićice gorke soli i pij to preko dana kada si žedan. Tako će bolje da se apsorbuje u tankom crijevu i neće te potjerati na wc. I kompleks B vitamina i magnezijum dižu raspoloženje bolje nego mnogi antidepresivi anksiolitici i sličan shit.
Treća prirodna stvar koja značajno diže raspoloženje je sunčanje. Kad god imaš priliku u ove zimske dane skini se , otvori prozor i 15-25 minuta se izloži suncu. Naravno za vrijeme sunčanih zimskih dana. Ne vrijedi kroz staklo, moraš otvoriti prozor. kombinuj ove tri stvari i raspoloženje će ti se značajno popraviti. Kad god možeš pješači brzim korakom 3-6 km (da se oznojiš). može i lagano trčanje. 3-6 km brzog hoda je pola sata do sat hodanja po ravnom. U Doboju imaš gdje hodati i po ravnom ili se penji do tvrđave ako ti je draže uzbrdo. Garantujem da će ti biti bolje.

Član
Učlanjen(a)
01.10.2009
Poruka
83
Izbegavaj ljude sa negativnom energijom,smeh je najbolji lek za podizanje raspoloženja.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
4
jest ali problem je u tome sto su sve oko mene losi ljudi ai to sto zivim u maloj sredini nema nikakvih aktivnosti nista se ne desava

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
4
milos

u depresiji sam od kada znam za sebe lecim se vec 10 god ali nema nikakve koristi inace zivim u maloj sredini pa me niko ne razume izgubio sam sve prijatelje ako sam ih ikad i imao prestao sam da komuniciram retko izlazim jedino ako moram jednostavno ako ovako nastavim sigurno cu se ubiti ne mogu vise ne znam kad sam se zadnji put nasmejao sad sam na maprotilinu lamictalu i bomazepamu ali mi to slabo pomaze sebe vidim kao propalicu koja ne moze promeniti nista sorry

Član
Učlanjen(a)
12.12.2010
Poruka
124
ja sam u depresiji od kada znam za sebe ne znam kako daljesorry

- Depresiju leče pozitivne misli. Koliko dozvoliš sebi da budeš pozitivan, toliko ćeš manje biti u depresiji.

- Nemoj se okretati ka stvarima koje ti proizvode depresiju.

- U tim situacijama nama upravlja podsvest. Kada kažeš: Ja sam u depresiji...
a.) automatski ne dozvoljavaš da se usredsrediš na bilo šta drugo. Time si opterećen takvim stanjem i dozvoljavaš sam sebi da potoneš.
b.) zaustavljaš volju za bilo kakvim drugim stanjem i potpuno se predaješ osećaju bespomoći, slabosti.

- Ne dozvoli da ti sugestije negativnih situacija pogoršavaju stanje svesti, već pokušaj da autosugestiom sebe dovedeš u pozitivno stanje uma.

- Shvati da je depresija nešto što tebi ne odgovara, što ti šteti i jakom voljom pronađi svoje svetlo na kraju tunela. Ako u tome ne uspevaš, znači da ne želiš dovoljno...

Pozdrav... :acute:

P.S.

Ni jedan lek (antidepresiv) ti ne može pomoći koliko možeš ti sam sebi.

Poslednja izmena:
Natrag