Depilacija lica

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Depilacija lica

Savremena 08.02.2011 15:47



Dlake na licu, ženskom, nisu dobar saveznik u šminkanju. Često ih je potrebno ukloniti kako bi šminka došla do izražaja. Čupanje obrva, manje-više posao je koji svaka žena redovno obavlja sama. Međutim, dlake iznad usana, nausnice, nije baš lako i bezbolno srediti pa je bolje da taj posao poverite kozmetičarki nego da to obavljate same.

Depilacija nausnica može da se obavi na nekoliko načina. Ako se ipak odlučite da to uradite same, treba da znate da neveštim pokretima i neadekvatnim sredstvima možete da iritirate kožu. Crvenilo i iritacija kože samo su prve nelagode u ovom poslu.

Dlačice na licu možeta da uklonite pincetom, voskom ili kremom za depilaciju.
Ako je pinceta vaš izbor, onda pre čupkanja lice dobro namažite kremom, pogotovo deo koji će se tretirati – tada je bol neznatna.

Ako je vosak za depilaciju vaš izbor, onda napravite probni test na nadlaktici kako biste se uverili da li vaša koža dobro reaguje na depilaciju. Nikada nemojte početi depilaciju ako nemate probni test, ipak se radi o vašem licu.
Vosak nemojte previše grejati. Neka bude dovoljno topao da ga možete bez problema naneti na lice.

Da bi vaša depilacija bila efikasna, dlačice moraju da budu duže od pola centimetra. U suprotnom, nećete ih moći odstraniti.
Nemojte dirati lice nakon depilacije jer to izaziva iritaciju i svrab na koži. Ako vam se i pojavi upala, prislonite led na depilirano lice ili neki umirujući losion.
Lice nije potrebno prethodno očistiti, a posebno ga nemojte vlažiti ili umivati toplom vodom.

Treba izbegavati depilaciju lica ako imate dijabetes, proširene vene, bradavice, mladeže, osip ili bubuljicu na licu.Kako vosak uklanja i koren dlake, ova metoda ostavlja kožu glatkom i do četiri nedelje pa je postupak potrebno periodično ponavljati.

Ako se pak odlučite za manje bolnu metodu (krema za depilaciju), onda ćete postupak morati da ponavljate češće, u zavisnosti od toga koliko vam brzo dlake rastu.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pravilna depilacija lica

Pravilna depilacija lica

She.hr
30.06.2011 20:34

1.jpg

Depilacija lica je dobar izbor za one koji žele glatku kožu, bez suvišnih dlaka. No, koža lica je jako osjetljiva, te je važno poduzeti neke mjere opreza treba bi ovaj proces prošao bez nuspojava.

Imajte na umu kako za učinkovitu depilaciju dlake trebaju biti duže od pola centimetra - inače se neće dobro primiti za trakicu s voskom.

2.jpg

Nikad nemojte započeti depiliranje lica bez probnog testa na drugom dijelu tijela. Temperatura voska treba biti topla, ali ne vruća. Pobrinite se da vosak ne sadrži mirise, umjetne boje ili sastojke na koje ste alergični.

Depiliranje lica često može uzrokovati crvenilo i iritaciju kože. Možda osjetite svrab ili iritaciju kože, no ovakvi simptomi se najčešće povlače nakon jednog ili dva dana. No, kako biste i ovo izbjegli, nemojte dirati lice golim rukama odmah nakon depilacije. Dobro je i umiriti moguće upale prislanjanjem kocke leda na depilirano lice. U istu svrhu možete koristiti i aloe vera gel ili umirujući losion. Ako ste depilirali obrve, prislonite hladne vrećice čaja ispod obrva i na oči.

3.jpg

Nemojte žuriti s izlascima van odmah nakon depilacije. Čak i uza sve mjere opreza, ako je koža i dalje osjetljivija, nemojte depilirati lice u budućnosti. Ako se crvenilo ne smiri niti nakon jednog dana, nemojte kožu opterećivati šminkom, te joj dozvolite da diše.

Depiliranje lica voskom trebali biste izbjegavati ako imate dijabetes ili proširene vene, bradavice, prištiće, madeže ili osip na licu. Koža opečena suncem također ne bi smjela biti depilirana. Uz sve to, ako ste trudni, na kontracepcijskim pilulama, antibioticima ili hormonskoj terapiji trebate biti duplo oprezni. Uvijek napravite probni test na nadlaktici, kako biste se uvjerili da vaša koža dobro reagira na depilaciju.



 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Tri koraka do savršeno depiliranog lica






Depiliranje lica je samo po sebi specifično zbog opasnosti da nešto ne krene po zlu, a na licu se sve vidi. Upravo zbog toga, potrebno je da preduzmete određene korake pre depilacije.

news_12602.jpg


Pustite dlake da izrastu
Bilo da depilirate obrve ili ostatak lica, da bi sve teklo glatko potrebno je da dlake budu dovoljno dugačke. Minimalna potrebna dužina je od pola do jednog centimetara. Zato je potrebno da između dve depilacije prođe između dve nedelje do
mesec dana. Ako ne pustite dlake da dovoljno izrastu, samo ćete "iščupati" kožu, depilacija će biti bolna, a dlake će i dalje ostati.

Savršena koža je neophodna
Svaka nepravilnost kao što su bubuljice, ranice, opekotine, posekotine ili nešto slično, učiniće vašu depilaciju bolnom i neuspešnom. Odložite depilaciju ako uzimate neke lekove čije dejstvo utiče i na osetljivost kože, dok dejstvo lekova ne prođe.
Koža je najosetljivija neposredno pre menstruacije, tako da nemojte u tom periodu depilirati ništa, a pogotovu ne lice. Trudnoća takođe utiče na osetljivost kože, tako da uklanjanje dlaka sa lica može biti jako bolna. Kofein, čaj, gazirani napici, pa čak i čokolada se ne preporučuju na dan depilacije.

Na sam dan depilacije
Bez obzira da li idete kod profesionalca na depilaciju ili to radite sami kod kuće, očistite lice od svih losiona i krema. Očistite lice tonikom, nanesite malo
bebi pudera da ne biste sa voskom skinuli i deo kože, pa tek onda nanesite vosak. Na dan depilacije izbegavajte sunčanje, jer sunce vašu kožu čini osetljivom, savetuje SheKnows.









Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Saveti za uspešnu depilaciju nausnice





Depiliranje nausnice zvuči kao jednostavan posao, ali nije sve tako jednostavno. Dajemo vam nekoliko profesionalnih saveta kako da se rešite viška dlačica, bez suvišnog bola i osipa posle tretmana.

19785_usta-foto-shutterstock_52284313_iff.jpg

Depilirajte se ispred velikog ogledala. Treba vam stabilno ogledalo a i dve slobodne ruke. Vežbajte nanošenje voska na drugim delovima tela da steknete utisak kako je. Posebno pazite da je vosak topao, ne vruć
Trake hladnog voska deluju kao logičan izbor, ali bolje koristite topao vosak - nežniji je i manje lepljiv.

PRIBOR

Kupite pribor za depilaciju. Da biste se depilirali morate da imate dovoljno duge dlačice. Vežite kosu da se ne biste ulepili, operite ruke.


PRIPREMA
Lica nije potrebno da čistite ili umivate toplom vodom. Nanesite samo bebi puder, ali ne preterujte.

ZONE
Radite po područjima. Podelite nausnicu na tri područja kad nanosite vosak.


VODITE RAČUNA O SMERU NANOŠENJA
Nanesite vosak jednako u smeru rasta dlačica i obavezno s drvenim štapićem prvo na levu stranu. Budite oprezni. Stavite traku takođe u smeru rasta dlačica, s tim da ostavite malo trake na kraju da je imate za šta da uhvatite. Lagano pritisnite i poravnajte rukom traku na koži kako bi osigurali da se vosak dobro primio.

I BOLAN REZ...
Uhvatite traku za kraj koji nije zalepljen. Kožu zategnite drugom rukom i odstranite traku u suprotnom smeru od rasta dlačica. Ne vucite prema gore. Pritisnite malo nadraženu i šokiranu kožu da umirite bol nakon odstranjivanja trake. Ako je ostalo malo voska, ponovno pritisnite traku pa odstranite.


PINCETA DOBRO DOĐE
Pincetom odstranite preostale dlačice. Ostatke voska očistite bebi uljem. Posle svega, nanesite na nausnicu losion ili gel na bazi aloe vere.








Izvor: Blic Žena
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Žene sa Bliskog istoka ga koriste vekovima: Prirodno sredstvo za trajno uklanjanje dlačica


Problem klasične depilacije, kada je u pitanju osetljiv deo kao što je lice, jeste pojava akni i crvenila.

bbtmu4P.jpg

Možete imati čisto i lepo lice...

Ako želite da se zauvek oslobodite neželjenih dlačica sa lica i tela, isprobajte ovaj recept. Potpuno je prirodan i možete da ga napravite kod kuće. Problem klasične depilacije, kada je u pitanju osetljiv deo kao što je lice, jeste pojava akni i crvenila.

Ono što je najgore od svega je što se dlačice vraćaju, ali za to postoji potpuno prirodno rešenje, koje žene sa Bliskog istoka koriste vekovima.

Sve što vam treba jeste kurkuma (jedna kašičica), brašno od leblebija (dve kašike) i malo mleka ili jogurta.

Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, podstiče rad limfnih žlezda i površinsku cirkulaciju krvi, a zbog svog protivupalnog dejstva, ona ublažava akne, pojačava sjaj i prirodnu pH vrednost kože.

Brašno od leblebija možete da napravite sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite leblebije ili ga kupite u prodavnici zdrave hrane.

Postupak: Smesu nanesite na željenu zonu u smeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne osuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite.

Napomene: Imajte na umu žutu boju kurkume, koja će dati lep ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume.

Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta nedeljno kroz mesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

(Vestionline)
 
Natrag
Top