Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
img_full.php


Marina Perazić i Davor Tolja osnovali su 1982 godine grupu Denis & Denis. Prvi album "Čuvaj se!" objavljen je 1984 godine u produkciji Andreja Baše i Davora Tolje i snimljen je u studiju "AB" u Rijeci. Na albumu su pomogli Massimo Savić (gitare), Zoran Prodanović Prlja (prateći vokali) i Edi Kraljić (prateći vokali). Lp je izabran za album godine a na albumu pored mega hitova "Program tvog kompjutera" i "Tek je sedam sati" izdvojio bih pesme "Čuvaj se", "Dio refrena" i "Telefon".
Mini LP "Ja sam lažljiva" objavljen je 1985 godine u produkciji Andreja Baše i Davora Tolje i snimljen je isto u studiju "AB" u Rijeci. Pored hitova "Ja sam lažljiva" i "Voli me ovu noć" na albumu su se našla dva demo snimka pesama "Soba 23" i "Noć" iz 1982 godine. Na albumu su pomogli Elvis Stanić (gitare), Joško Serdarević (udaraljke), Edi Kraljić (prateći vokali) i Andrej Baša (prateći vokali). Na kasetnom izdanju ovog albuma dodate su još dve pesme sa demo materijala iz 1983 godine "Gluhi telefoni" i "Mala noćna zadovoljstva". Te godine Marina Perazić izabrana je pevačicom godine kao i spot "Ja sam lažljiva".

Na MESAMU 1986 godine izveli su kompoziciju "Oaza snova" posle koga je Marina napustila grupu i posvetila se solo karijeri. Davor Tolja i Edi Kraljić su nastavili zajedno sa radom i 1988 godine objavili album "Budi tu" u produkciji Davora Tolje i Elvisa Stanića koje je snimljen u studiju "AB" u Rijeci. Na albumu su svirali Elvis Stanić (gitare, klavijature), Denis Razumović (saksofon), Andrej Baša (klavir, prateći vokali), Jozefina Kresojević i Laura Seršić (prateći vokali). Pored pesama "Bengalski tigar" i "Bio sam dijete" našla se i pesma koju je napisao Bora Djordjević "Inspiracija".

Ubrzo zatim grupa je prestala sa radom i Davor Tolja je snimio solo album 1989 godine "Stari mačak". Na albumu je svirao Elvis Stanić (gitare, klavijature). Album je producirao Davor Tolja i snimljen je u Riječkom studiju "AB".

Marina Perazić je u produkciji Mata Došena 1987 snimila svoj solo debi album "Marina". Album je snimljen u "JM" studiju u Zagrebu tokom maja i juna 1987 godine. Na albumu su svirali "MKG Band", Hrvoje Grčević (bass gitara), Branko Bogunovič i Vedran Božić (gitare), Ozren Depolo (saksofon) i Mato Došen (klavijature). Najveći hit sa albuma bila je pesma "Kolačiči" a izdvojio bi još kompozicije "Maline i kupine" i "U ritmu me okreni".

Posle desetogodišnje pauze 1998 godine Marina je objavila album "Ista kao more" koji je producirao Voja Aralica. Na albumu su se našle kompozicije Davora Tolje, Kikija Lesandrića, Bate Kostića i Damira Urbana. Pored pesama "Južni ritam" i "Samo za jedan dan" našla se obrada "Budi isti kao more" od Indexa.

Diskografija

Singlovi:
Program tvog kompjutera/Noć 1984

Albumi:
Čuvaj se! 1984
Ja sam lažljiva (Mini Lp) 1985
Budi tu 1988
Program tvog kompjutera (Kompilacija) 1995

Marina Perazić solo
Marina 1987
Ista kao more 1998

Davor Tolja solo
Singl:
Sretan Božić i Nova Godina 1993

Album:
Stari mačak 1989

Izvor: BalkanUK

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
Beogradski vremeplov grupe Denis & Denis

Beogradski vremeplov grupe Denis & Denis

Obeležili su jednu celu epohu u muzici bivše Jugoslavije kao pioniri elektro popa, a i danas Marina Perazić i Davor Tolja to rade sa istim žarom. Turneja je i zvanično počela.

1.jpg

2.jpg


Vesela Marina Perazić i Davor Tolja, okosnica grupe Denis & Denis, proveli su beogradsku publiku kroz skoro tri decenije domaćeg elektro popa koncertom u beogradskom Mixer House. Na binu su izašli nešto posle 22 časa, mistično, skoro u mraku, a "Južni ritam" je najavio vremeplov.

"Ceo život čekam da u Beogradu zapevam elektro pop i evo me. Dobro veče, jao eno mi i ćerke, eno i nje... Ma svi ste tu, divno je videti vas. Malo mi se grlo steže ovo je veoma lično između mene i Beograda, vas", Marina od sreće umalo i suzu da pusti, ali ju je publika sprečila gromoglasnim aplauzom.

Zatim su počeli da se nižu hitovi "Voli me još ovu noć", "Ja sam lažljiva", "Telefon"... i Denis & Denis je zvučao kao na ploči, samo mnogo glasnije i sa Marinom koja se po bini vrtela kao balerina... Vesele osamdesete su vladale na sve strane, šljokice, garderoba jarkih boja - retro.

U pauzi, dok se Marina presvlačila u "nešto komotnije", nova pevačica grupe Rubi Montanari Knez je izvela nekoliko pesama sa novog albuma. Iako publika nije baš znala pesme, Rubi je bila "lažljiva" kao Marina nekada pa su joj momci dugo aplaudirali i nakon što je sišla sa scene.

"A sada malo u vremeplov, idemo opet u osamdesete", komandovala je Marina na opšte zadovoljstvo jer su usledile pesme "Ti i ja", "Soba 23", "Program tvog kompjutera"...

Skora dva sata su brzo proletela i vreme je za poslastica. "Poješću sve kolačiće" jednom, pa još jednom,a publika bi još jednom i pevačica je donela konačnu odluku: "Ipak ćemo 'Sobu 23', ja je volim a, znam da i vi. Hvala, bila nam je čast."

(MONDO)

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top