Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
489
Deni Devito rođen je 17. novembra 1944. godine u Nju Džerziju. Radio je kao frizer u salonu lepote koji je držala njegova sestra. To je bio njegov dodatni posao, budući da je u isto vreme studirao na Njujorškom univerzitetu dramskih umetnosti.

Početkom sedamdesetih godina dobio je nekoliko sporednih uloga, da bi prve glavne uloge igrao osamdesetih godina. Svoje najpoznatije filmove - "Blizanci", "Poverljivo iz Los Anđelesa", "Povratak Betmena" i "Novac drugih ljudi" - ipak je snimio tek devedesetih godina. Saradnici u filmovima bili su mu najpoznatiji glumci Holivuda: Džek Nikolson, Miloš Forman, Arnold Švarceneger, Džim Keri, Džulija Roberts, Erin Brokovič...

Svoju karijeru nije ograničio samo na glumu, već se oprobao i u producentskom i režiserskom poslu. Najveći uspeh u ovim poslovima postigao je filmom "Čovek na mesecu", u kom je glavnu ulogu igrao Džim Keri. Velike uspehe imali su i filmovi u njegovoj produkciji - "Petparačke priče" i "Van vidokruga".

Još od sedamdesetih godina viđao se sa Riom Perlman (Rhea Perlman), sa kojom se 1982. venčao; i danas žive zajedno i imaju troje dece.
dannydevito2.jpg

devito.gif
danny.jpg
 
Top