Dell Latitude e6400 wifi problem

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
koliko je 300 dinara u eurima?

2,5e

Nisam mislio da si napravio gresku kupujuci novu. Jednostavno tih kartica ima toliko da se prodaju budzasto. To je i logicno jer kada laptopovi pocrkavaju kartice ostaju. Na 1000 laptopova koji "crknu" (citaj - strada im maticna ploca) crkne samo jedna WLAN kartica.

EDIT: To je cinjenica u Zanzibaru ili Holandiji, svejedno.

Učlanjen(a)
12.01.2015
Poruka
1.461
EDIT: To je cinjenica u Zanzibaru ili Holandiji, svejedno.

lol znam ali ovdje to niko ne prodaje a ako prodaje onda je neki buvljak u pitanju, nova kartica ima garanciju a kad kupim neku polovno od nekog tipa na pijaci nemam nikakvu garanciju.

Nego imam jos jedan problem, ovaj put sa laptopom od zene. Naime gospodja je se igrala pa promjenila BIOS password prije duzeg vremena. Danas sam htio da uradim sistem restore i otkrijem da password koji je bio vise ne radi. Gospodja naravno vise nema pojma sta je utipkala tako da ne mogu da udjem u bios. Vec cijeli dan visim na netu pokusavajuci da nadjem rjesenje i izgleda da je jedino da ga otvorim i ocistim password fizicki. E sad je problem sto ne mogu da dodjem do cmos baterije niti do jumpera gdje to mogu da uradim. To je jedini nacin jer garancija mi je istekla a kod Fujitsu mi traze 200 eura za to, malo previse po mom misljenju.

Moje pitanje je zna li neko gdje mogu pogledati ili skinuti neko uputstvo za ovaj laptop, Fujitsu Lifebook e782?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Moze se probati sa hiren's boot cd i BIOS cracker-om. Eventualno pogledajte video za otvaranje laptopa na youtube(obicno su slicni modeli iz iste generacije), i fizicki resetujte bios...

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Zavisi od modela laptopa. Na vecini starijih Fujitsu laptopova to nije problem i password se relativno lako otkriva softverskim alatom. Na vecini novih medjutim to je NERESIV problem i resetovanje passworda bi daleko prelazilo tvoje mogucnosti. Kod novijih laptopova vadjenje baterija NE RESETUJE lozinku a jumper na laptopovima ne postoji (i da postoji ne bi resio problem). Ni flashovanje novog firmware-a ne uklanja lozinku. U takvom slucaju jedino resenje je modovanje bios-a da zaobidje proveru lozinke u EPROM -u a to svakako prevazilazi tvoje znanje. Naravno, uvek mozes zameniti maticnu plocu :)

Dakle - koji model laptopa je u pitanju?

EDIT: Fujitsu Lifebook e782... work in progress...

Učlanjen(a)
12.01.2015
Poruka
1.461
Moze se probati sa hiren's boot cd i BIOS cracker-om. Eventualno pogledajte video za otvaranje laptopa na youtube(obicno su slicni modeli iz iste generacije), i fizicki resetujte bios...
Moj prvi pokusaj je bio sa hbcd :) ali no luck, nakon toga sam probao sve zive programe koje sam nasao ali ne ide, na yt sam pregledao razna video uputstva ali nijedan nije za ovaj model a drugi su razliciti i lakse se otvaraju.

U takvom slucaju jedino resenje je modovanje bios-a da zaobidje proveru lozinke u EPROM -u a to svakako prevazilazi tvoje znanje. Naravno, uvek mozes zameniti maticnu plocu
a novi chip?

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
12.01.2015
Poruka
1.461
e pa onda cu zeni reci da moze da ga koristi za ukras ili nek stavi saksiju sa cvijecem na njega :)

a da li ima neki drugi nacin sa EPROM-om npr?

pronadjoh ovo

Kod:
http://www.ebay.it/itm/Fujitsu-Siemens-LifeBook-CELSIUS-Unlock-BIOS-Password-loschen-6x4-NEU-SERVICE-/351379622936
pitam se da li je vrijedno da pokusam?

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
pronadjoh ovo

Kod:
http://www.ebay.it/itm/Fujitsu-Siemens-LifeBook-CELSIUS-Unlock-BIOS-Password-loschen-6x4-NEU-SERVICE-/351379622936
pitam se da li je vrijedno da pokusam?

Ne. U pitanju je softwerski alat koji ne funkcionise na tvom laptopu. Mozes ga i sam naci na netu, besplatno. Licno sam ga vise puta koristio na strijim FS laptopovima i nikada nisam nikome naplatio ni dinar. Specifican je za Fujitsu i nema ga na Hirens-u.

Učlanjen(a)
12.01.2015
Poruka
1.461
Ne. U pitanju je softwerski alat koji ne funkcionise na tvom laptopu. Mozes ga i sam naci na netu, besplatno. Licno sam ga vise puta koristio na strijim FS laptopovima i nikada nisam nikome naplatio ni dinar.

Kod:
http://dogber1.blogspot.nl/2009/05/table-of-reverse-engineered-bios.html

mislis na ovo?

i ja sam ga koristio vise puta ali nemoze da rijesi moj problem, na onoj ebay stranici vidim isti hash ( 6 x 4)

posto pocinjem biti ocajan jer laptop je odlican mozda cu da vidim mogucnost zamjene motherbooard-a

koliko kostaju takve sale jer nisam to jos nikada radio

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Da to je to. Imas i brzu online varijantu. Ako ona ne da rezultat u problemu si jer to je sve sto mozes da uradis sam:

http://bios-pw.org/

To je funkcionisalo nekada na Lifebook-u E8020, S7020... I danas ce raditi na njima.

Natrag