Dell Inspirion 1100 BSOD

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
soulman imam slican problem sa pc...meni youtube radi ok, ali zato kad gledam preko flesa na nekom drugom sajtu BSOD...izbacuje mi da proverim drajvere...ali sa drajverima je sve ok...pre dva dana sam cistio komp i evo vec dva dana nista...tako da je problem najverovatnije temperatura...

Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
436
soulman imam slican problem sa pc...meni youtube radi ok, ali zato kad gledam preko flesa na nekom drugom sajtu BSOD...izbacuje mi da proverim drajvere...ali sa drajverima je sve ok...pre dva dana sam cistio komp i evo vec dva dana nista...tako da je problem najverovatnije temperatura...

jel imas isti laptop Inspiron 1100

kolika ti je bila temp pre i posle ciscenja , na maticnoj , jer jedino taj senzor cita i daje podatke

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Ne, ja imam desktop... nisam merio temperaturu pre, zato sto se od kulera treslo celo kuciste o_O A evo trenutna
Capture.PNG
Koliko vidim kuciste od Inspiron 1100 je plasticno, dosta ljudi se zali na plasticna kucista...lako se pregreju...

Učlanjen(a)
05.09.2012
Poruka
13
mislim da je temperatura tu sporedni problem i lako je rjesiv. ramove testiraj ponovo sa memtestom (3 passa ti je malo, daj bar 6-7), ako nije ram, onda pogledaj slotove rama (dakle, probaj jedan ram ubaciti prvo u jedan, pa u drugi slot), oni znaju biti u qurcu. ako ne ni to, onda memorijski kontroler. e sad, ovisi koji proc imas, gdje je mem. kontroler. ako mijenjas pastu na procesoru, usput pogledaj one kontakte na slotu procesora (povecalom), desi se da se jedna zicica malo iskrivi i rezultat je tocno to sta se tebi događa, ali kazem, ovisi koji je proc. i provjeri chipset drivere.

Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
436
problem je bio sa neispravnim slotom A , jer svaka od dve memorije radi u slotu B i nema BSOD , a kad stavim bilo koju u slot A obavezno sledi BSOD

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
Pazi, moguce je da je slot A oksidirao, tj nakupilo se tu prasine, svega i svacega. Ja sam moj laptop rasturao u paran parcad i ocistio sam svako sitno crevce, ako nisi vican nemoj da cackas, ali bi mogao da izduvas slotove nekom pumpicom (nemoj nikako koristiti kompresor ili nesto tako jako), to je pomoglo na nekoliko kompa koje sam ja popravljao. Koliko se secam u pitanju je lap top sa ddr memorijom i to maksimalno 512 ili 1gb( teze se nalazi ali je moguce, znam i gde ako si iz Srbije). Probaj da izduvas slot, ako ne pomaze, zameni2 stapa od 256 za jedan od 512, jer je i to premalo

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
A sto se temperature od 53c za proc tice, s obzirom da je stari laptop i da se nakupilo prasine, nije to mnogo, cak je i normalna po meni. Kupi mu neko postolje sa velikim hladnjakom i izbegavaj da ga stavljas na cebaste i vunene povrsine.

Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
436
Pazi, moguce je da je slot A oksidirao, tj nakupilo se tu prasine, svega i svacega. Ja sam moj laptop rasturao u paran parcad i ocistio sam svako sitno crevce, ako nisi vican nemoj da cackas, ali bi mogao da izduvas slotove nekom pumpicom (nemoj nikako koristiti kompresor ili nesto tako jako), to je pomoglo na nekoliko kompa koje sam ja popravljao. Koliko se secam u pitanju je lap top sa ddr memorijom i to maksimalno 512 ili 1gb( teze se nalazi ali je moguce, znam i gde ako si iz Srbije). Probaj da izduvas slot, ako ne pomaze, zameni2 stapa od 256 za jedan od 512, jer je i to premalo

Hvala na savetima... sve sam to uradio , otvorio ocistio , izduvao...

ne radi se mojem kompu vec "musterija"

tako sam ga sredio da radi i sa 256 Mb pogasio dosta servisa, podesio malo registry ubacio firefox 3.6 i "musterija" zadovoljna

realno ne isplati se ulagati u taj laptop i jedna memorija od 512MB je malo

Natrag