Deficit nećemo pokriti Telekomom

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Deficit nećemo pokriti Telekomom[/h]




Ako sledeće godine dođe do prodaje Telekoma, novac se neće koristiti za pokrivanje deficita, izjavila je Milica Bisić, savetnica u Ministarstvu finansija.


Telekom-Srbija-610x225.jpg



Bisić je gostujući na televiziji B92 rekla da bi se novac od eventualne prodaje Telekoma mogao upotrebiti za smanjenje javnog duga.
Milica Bisić je objasnila da su prihodi budžeta za sledeću godinu planirani na osnovu privrednog rasta od dva odsto. Ona je naglasila da je za taj rast dovoljno da sledeće godine poljoprivredna proizvodnja bude na nivou proseka.

"Ove godine je poljoprivreda zbug suše podbacila tako da možemo da očekujemo da će sledeće biti na prosečnom nivou. Tako da ako ostale delatnosti budu na ovogodišnjem nivou, mi možemo da ostvarimo taj rast", kaže Bisić.

Na pitanje da će biti novca za isplatu plata u javnom sektoru pošto je najavljen njihov rast u narednoj godini od 0,5 odsto i to pored toga što neće neće biti otpuštanje Milica Bisić kaže.

"Napravljen je dogovor o ograničavanju rasta plata u javnom sektoru. Raniji dogovori su omogućavali veći rast međutim novim zakonskim odredbama taj rast je smanjen."

Na pitanje kako komentariše izjavu ruskog ministra finansija Antona Siluanova da "u ovom trenutku nema planova za kredit" Srbiji", Bisić kaže da nije upozata sa tim.



Izvor:
B92.net
 
Natrag
Top