Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ovaj Tito zaboravlja na našu omiljenu grupu. :acute: :D


Znam da ćeš u ponedeljak videti ovaj post, a i taj dan iskoristi da se dobro odmoriš posle bančenja i pijančenja. stink. :D
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Jan Gilan, frontmen „Deep Purple“, za „Blic“


Frontmen „Deep Purple“: Ljubav prema Srbiji datira iz 80-ih


Imam mnogo prijatelja u Beogradu, rado mu se vraćam.

1_zps6be85282.jpg

Jan Gilan


Tim rečima Jan Gilan najavljuje nastup u srpskoj prestonici. Kada smo ga pozvali, bio je u Portugalu, spremao se za koncert. Raspoložen, šarmantan, neposredan i duhovit, nije krio oduševljenje što će se sa srpskom publikom opet sresti 18. februara u Kombank areni.

- Volimo da dolazimo u Srbiju, a posebno u Beograd. Lično, imam mnogo prijatelja i jako se prijatno osećam, sve mi prija. Grad, ljudi, dan, noć... Prijateljstva sa Srbima datiraju još iz osamdesetih, devedesetih i vrlo su intenzivna.

Šta možemo očekivati od vas na koncertu u februaru?

- Uf, bojim se da to ne mogu sa sigurnošću da predvidim. Znam da ćemo svirati četiri nove stvari i najveće hitove. Mi inače nikad ne znamo kuda ćemo otići na koncertu. Toliko dugo sviramo da možemo da dozvolimo sebi da radimo onako kako nas osećaj ponese. Biće to vrlo dobra, spontana zabava.

2_zps0b0d1ce8.jpg


Kontaktirate li s fanovima iz Srbije?

- Osim preko našeg oficijelnog sajta, lično ne. Ipak, kako sam već rekao, naši srpski prijatelji nam prenose impresije i ljubav srpskih fanova, pa tako znamo koliko smo popularni i voljeni kod vas. U suprotnom ne bismo ni gostovali ovoliko u Beogradu, zar ne?

3_zpscc8171be.jpg


Ako uzmemo u obzir da postojite nekoliko decenija, da li vam to što ste konstantno na turnejama teško pada?- Ne, ne! (smeh) Mi to u stvari jako volimo. Sećam se vremena kad smo se na početku svi pakovali u jedan kombi i išli na koncerte. To nas pokreće i to nas drži. Volimo da imamo živi kontakt s publikom.

Da li vam je dosadio „Smoke on the Water“?- Oh, zaboga, nikako! Nekoliko puta smo nastupali s Pavarotijem, koji nam je rekao da je oduševljen energijom s kojom sviramo tu, našu omiljenu stvar. Naš odnos prema „Smoke on the Water“ je kao prema omiljenom jelu. Samo dodajete novi začin. Jednog dana je slađe, drugog gorče, onda ga malo zaljutite, pa razmišljate o novom začinu. „Smoke on the Water“ nam nikada, ali nikada neće dosaditi.

Industrija

- Stvari su se mnogo, da ne kažem drastično promenile u muzičkoj industriji od naših početaka. To se u moje vreme nije zvalo muzička industrija, već muzički biznis. Deca koja danas počinju imaju jasan cilj, a to su novac i slava.

Izvor: Blic Online
 
Natrag
Top