Deci sa specifičnim potrebama obezbediti odgovarajuće obroke

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Deci sa specifičnim potrebama obezbediti odgovarajuće obroke
147291.jpg
BEOGRAD - Predškolska ustanova "Boško Buha" iz Beograda odbila je da deci sa alergijom na proteine u mleku i jajima, tokom boravka u predškolskoj ustanovi, obezbedi obroke u skladu sa njihovim specifičnim potrebama u ishrani, utvrdio je zaštitnik građana Saša Janković.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je propustio da, korišćenjem svojih ovlašćenja, otkloni propust na štetu dece, nalazeći da je stav predškolske ustanove opravdan zbog nejasnih pravnih pravila koje uređuju obaveze i odgovornosti u vezi sa ishranom dece, piše u saopštenju zaštitnika građana.

Za razliku od Beograda, predškolske ustanove u drugim gradovima u Srbiji, same ili uz pomoć i podršku gradskih uprava, obezbeđuju uslove i način pripremanja obroka za decu koja imaju specifične potrebe u ishrani iz zdravstvenih ili verskih razloga.

Predškolskoj ustanovi i Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, upućene su preporuke, o čijem sprovođenju su ustanova i organ uprave dužni da obaveste zaštitnika građana u roku od 60 dana, navodi se u saopštenju zaštitnika građana.
 
Natrag
Top