Deca u Britaniji misle da je Hitler bio fudbalski menadžer

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Adolf Hitler je bio menadžer nemačke fudbalske reprezentacije, odgovorilo je jedno od svakih dvadesetoro anketirane dece u Velikoj Britaniji. U istraživanju koje je sprovelo Udruženje veterana učestvovalo je blizu 2.000 dece uzrasta od devet do jedanaest godina.


Deca su odgovarala na pitanja iz istorije, koja su se najviše odnosila na period između i tokom dva svetska rata, a sudeći po rezultatima, mladi Britanci su velike neznalice.
Jedno od šestoro dece smatra da je Aušvic bio zabavni tematski park, a na pitanje kog datuma se obeležava Dan sećanja, engleski praznik u čast svih stradalih, više od 40 odsto učenika je izjavilo da ne zna odgovor.
Samo polovina od ispitanih školaraca je znala da Dan D predstavlja iskrcavanje u Normandiji, dok je četvrtina ispitane dece odgovorila da je to "Dooms Day", junak iz stripa.
Četvrtina od ispitane dece rekla je da su Amerikanci atomsku bombu bacili na - Perl Harbor.
Jedno od 20 dece misli da je holokaust zapravo proslava koja se održala po završetku Drugog svetskog rata.
Izvršni direktor Udruženja veterana Džim Panton je rekao da je bio šokiran rezultatima istraživanja.
"Ovo istraživanje smo sproveli na Dan sećanja i razočarani smo činjenicom da deca ne znaju šta predstavlja taj dan", rekao je Panton i apelovao na državu da više brine o obrazovanju dece.

Autor: FoNet
 
Član
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poruka
72
Strašno ... i onda kažu da je naše školstvo preobimno ... hvala našem školstvu !!!
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Kompletni idijoti! Ali, napravice kapitalisticka masinerija od te dece ugledne doktore, pravnike, vojskovodje i drzavnike, pa ce opet doci da nam sole pamet i prodaju muda za bubrege...
 
Natrag
Top